ms.detector.media
MediaSapiens
28.02.2022 10:06
Меtа заблокувала в Україні фейсбук Анатолія Шарія
Меtа заблокувала в Україні фейсбук Анатолія Шарія
Шарій є підозрюваним у справі про держзраду і оголошений в розшук.

Корпорація Меtа заблокувала на території України фейсбук пропагандиста Анатолія Шарія.

«Дякуємо корпорації Мета за підтримку України в захисті інформаційної безпеки та в спільній боротьбі з дезінформацією і поширенням фейків і ворожих наративів!», – говориться в повідомленні Центру протидії дезінформації.

16 лютого 2021 року СБУ оголосила Анатолію Шарію підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Сам блогер вважає це рішення «чистою політикою».

Печерський районний суд Києва дозволив затримати Анатолія Шарія для доставки його в суд з метою розгляду обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі Шарій перебуває за межами України. Статус біженця Шарій отримав у 2012 році, він виїхав з України, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

31 травня 2021 стало відомо, що Литва позбавила Шарія статусу біженця. Відеоблогера оголосили персоною нон-ґрата та анулювали його документи. Відтоді він оскаржує це рішення.

Скріншот: Анатолий Шарий/YouTube

ms.detector.media