ms.detector.media
MediaSapiens
27.02.2022 22:12
В Україні запустили цілодобову платформу психологічної допомоги
В Україні запустили цілодобову платформу психологічної допомоги
Інтернет-платформа психологічних консультацій працюватиме безкоштовно.

Інститут когнітивного моделювання, Міністерство охорони здоров’я та Офіс президента України запустили цілодобову платформу психологічної допомоги — «Розкажи мені».

Інтернет-платформа психологічних консультацій працюватиме безкоштовно.

«Наразі спеціалісти платформи готові захищати фронт психічного здоров’я громадян в умовах війни. Якщо ви відчуваєте тривогу, у вас трапляються панічні атаки, маєте ознаки депресії — відвідайте платформу "Розкажи мені", залиште заявку та очікуйте, коли наш спеціаліст якнайшвидше зв’яжеться з вами», — йдеться в повідомленні.   

Щоб отримати допомогу, потрібно коротко описати свій запит і залишити заявку на сайті tellme.com.ua. За запитом модератори платформи підберуть спеціаліста, який проведе консультації в онлайн-режимі.

Раніше Інститут когнітивного моделювання разом з Кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії та фахівцями проєкту «Друг» запустили телеграм-бот першої психологічної допомоги — «Друг. Перша допомога» (@friend_first_aid_bot). Окрім цього, кіберполіція запустила чат-бот у телеграмі «Народний месник» (@ukraine_avanger_bot), за допомогою якого можна повідомляти про мітки, які окупанти лишають на дорогах. Служба безпеки України також створила чат-бота в телеграмі «STOP Russian War» (@stop_russian_war_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Після цього відбулася низка ракетних ударів на військові об’єкти в Україні, також почалася десантна операція в Чорному та Азовському морях. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото: Інституту когнітивного моделювання

ms.detector.media