ms.detector.media
MediaSapiens
26.02.2022 11:20
Україна закликала Apple, Google, YouTube, Meta та Netflix заблокувати свої сервіси для росіян
Україна закликала Apple, Google, YouTube, Meta та Netflix заблокувати свої сервіси для росіян
За даними Федорова, у Росії вже фіксують проблеми із доступом до ApplePay.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до компаній Apple, Google, YouTube, Meta та Netflix з проханням заблокувати свої сервіси та перестати надавати послуги росіянам.

Вночі 25 лютого він попросив СЕО компанії Apple Тіма Кука заблокувати для громадян РФ Apple Store, підтримати пакет санкцій уряду США, заборонити завантажувати їм свої продукти в маркети. Пізніше Федоров розповів, що в Росії вже фіксують проблеми із доступом до ApplePay.

Окрім цього, міністр закликав YouTube заблокувати пропагандистські російські ЗМІ, які брешуть та пропагують війну. Google він просить заблокувати для росіян Google Market, Meta — Facebook та Instagram, а Netflix — сервіс у РФ.

«Мета — не позбавити росіян доступу до інформації, а достукатися до молоді, проактивного та думаючого населення — ваш "кривавий цар" веде вас в небуття — змінюйте це вже зараз», — розповів Михайло Федоров.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко також звернувся до YouTube з проханням заблокувати на російські канали «Первый канал», «Звезда», «ТНТ», «Россия сегодня», «Рен ТВ» та інші.

Нагадаємо, Федеральна служба Росії з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) на вимогу Генеральної прокуратури РФ 25 лютого почала частково блокувати Facebook. Роскомнагляд каже, що частково обмежує доступ до соцмережі через уповільнення трафіку. Російська влада визнала Facebook нібито «причетним до порушення основних прав та свобод людини, а також прав та свобод громадян Росії» через рішення соцмережі обмежити акаунти чотирьох російських ЗМІ: телеканалу «Звезда», інформаційного агентства «РИА Новости», інтернет-порталів «Лента.ру» та «Газета.ру».

Meta Platforms Inc, своєю чергою, заборонила російським державним ЗМІ розміщувати рекламу у Facebook та монетизувати контент на своїй платформі в будь-якій точці світу.

Зранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні

Фото: колаж MediaSapiens з TechGig

ms.detector.media