ms.detector.media
MediaSapiens
25.02.2022 12:56
Facebook дозволив українцям закривати акаунти від незнайомців
Facebook дозволив українцям закривати акаунти від незнайомців
Цей інструмент дозволить в один клік заблокувати ваш обліковий запис, швидко застосувавши існуючі налаштування конфіденційності.

Голова відділу політики безпеки Facebook Натаніель Глейхер повідомив, що соцмережа запустила для українців додаткову функцію, за допомогою якої можна закрити свої облікові записи — це має забезпечити додатковий рівень конфіденційності та безпеки.

Цей інструмент дозволить в один клік заблокувати ваш обліковий запис, швидко застосувавши існуючі налаштування конфіденційності  — люди, які не є «друзями», не зможуть переглядати ваші дописи, у тому числі й старі, бачити та ділитися вашими фото, бачити ваші історії, у розділі «Інформація» буде показати лише частину інформації про вас, також буде ввімкнено перевірку профілю й перевірку позначок.

«Ми запустили в Україні нову функцію, яка дозволяє людям блокувати свій профіль, щоб забезпечити додатковий рівень конфіденційності та безпеки», — розповів Глейхер.

Щоб закрити профіль зі своєї сторінки профілю необхідно:

  1. Натиснути more під своїм іменем.
  2. Натиснути «Заблокувати профіль».
  3. Натиснути «Заблокуйте свій профіль».
  4. Натиснути «Ok», щоб повернутися до попередньої сторінки.

6/ To turn on Locked Profile:

* Tap More under your name
* Tap Lock Profile
* Tap Lock Your Profile again to confirm pic.twitter.com/mpwqVG10fW

— Nathaniel Gleicher (@ngleicher) February 24, 2022

Після закриття профілю в ньому з’явиться синій значок:

Після закриття профілю люди, які не є вашими друзями, бачитимуть у ньому синій значок:

Інструкція, як користуватися функцією тут.

Раніше Facebook використовував цей інструмент по всьому світу, щоб допомогти захистити людей у небезпечних ситуаціях. Зокрема, 19 серпня соцмережа тимчасово відключили можливість переглядати списки друзів для користувачів із Афганістану, а також запустила функцію, за допмогою якої одним кліком можна заблокувати свою сторінку.

Зранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні

Фото: Facebook, Roman Martyniuk / Unsplash

ms.detector.media