ms.detector.media
Марина Довженко
18.02.2022 11:56
Ганапольський пояснив, що «Наш» закрили, бо він «мав іншу думку» — моніторинг
Ганапольський пояснив, що «Наш» закрили, бо він «мав іншу думку» — моніторинг
Савік Шустер включив в ефір власника каналу Євгенія Мураєва, а Ганапольський доводив, що «Наш» закрили через «іншу точку зору».

У токшоу «Моя Україна» на Прямому каналі запровадження санкцій проти телеканалу «Наш» пояснили тим, що він мав «іншу точку зору». Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 7—11 лютого 2022 року.

Ведучий програми Матвій Ганапольський припустив, що наступним у черзі каналів на закриття через «інакодумство» може бути саме Прямий: «закрили їх, а ми на черзі». Гості у студії також критично поставились до закриття каналу «Наш». Кіра Рудик з «Голосу» відзначила, що санкції проти каналу «Наш» — це «не та новина, якій ми аплодуємо», і припустила, що влада таким чином розчищає територію для телеканалів «Дом» і «Рада». Володимир Ар’єв із «Європейської солідарності» сказав, що використання санкційного механізму «вилізе боком» українській владі, адже заблоковані канали звернуться до Європейського суду з прав людини.

Санкції проти телеканалу «Наш» обговорювали і в ефірі токшоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна». Ведучий сказав, що закривати канал, чітко не пояснивши причин такого рішення, «не по-дорослому». В ефір включили власника каналу «Наш» Євгенія Мураєва, який розповів, що структура власності телеканалу є прозорою, в ній не задіяні іноземні агенти і пообіцяв стати «вироком Зеленському». А також сказав, що «Наш» був єдиним каналом, який виступав за мир і «не роздував військову істерію». 

Більше про тенденції та маніпуляції в політичних токшоу минулого тижня читайте в матеріалі Андрія Любарця.

ms.detector.media