ms.detector.media
MediaSapiens
09.02.2022 11:17
iPhone стане платіжним терміналом. Apple анонсував запуск Tap to Pay
iPhone стане платіжним терміналом. Apple анонсував запуск Tap to Pay
iPhone прийматиме платежі за допомогою безконтактних карток, Apple Pay та інших цифрових гаманців.

Компанія Apple 8 лютого анонсувала запуск на iPhone нової функції — Tap to Pay («Оплатити дотиком»), за допомогою якої бізнес зможе приймати телефоном безконтактні платежі.

«Нова можливість дозволить мільйонам продавців у США, від малого бізнесу до великих роздрібних продавців, використовувати свій iPhone, щоб безперешкодно та безпечно приймати Apple Pay, безконтактні кредитні та дебетові картки та інші цифрові гаманці за допомогою простого дотику до свого iPhone — не потрібне додаткове обладнання або платіжний термінал», — розповіли в компанії.

Функція Tap to Pay працюватиме з безконтактними картками провідних платіжних мереж, зокрема American Express, Discover, Mastercard і Visa.

«Продавець просто пропонуватиме клієнту тримати свій iPhone або Apple Watch для оплати біля свого iPhone, і оплата буде безпечно завершена за допомогою технології NFC, — пояснили в компанії — Усі трансакції за допомогою функції Tap to Pay на iPhone шифруються та обробляються за допомогою Secure Element, і, як і у випадку з Apple Pay, Apple не знає, що й хто купує».

Розробники програмного забезпечення зможуть протестувати нову функцію в майбутній бета-версії програмного забезпечення iOS. Tap to Pay буде доступна на iPhone XS та новіших пристроях.

Нагадаємо, з липня 2020 року між корпораціями Apple і Facebook триває напружений конфлікт. Apple змінює налаштування, забороняючи власникам додатків використовувати персональні дані. Тепер, завантажуючи додаток, користувач має відповісти, чи погоджується він, що ця програма «стежитиме» за ним. У Facebook із такою політикою не погоджуються і вважають, що це завдасть малим компаніям фінансових збитків. Адже через відмову користувачів надавати персональні дані рекламу буде проблематично таргетувати, тож і витрачати на неї доведеться більше (або ж вона просто стане менш ефективною). У квітні 2021 року вийшло оновлення iOS 14.5, яке передбачало, що мобільні застосунки та рекламодавці не зможуть збирати дані про користувачів iPhone без їхньої явної згоди. Таким чином, якщо більшість користувачів відмовляться передавати дані при завантаженні додатків, компанії-рекламодавці можуть понести збитки. 

У червні 2021 року компанія Apple оновила правила для додатків в App Store в рамках боротьби з шахрайством: реклама додатків, яка вводить в оману, буде заборонена навіть за межами App Store. Якщо її знайдуть, то програму видалять з магазину додатків. Будь-яка шахрайська активність призведе до виключення з програми для розробників і видалення облікового запису. 

6 жовтня компанія Apple повідомила про запровадження нового правила: з 31 січня 2022 року в магазині App Store не публікують програми та додатки, у яких не можна видалити обліковий запис. Компанія заявила, що всі застосунки в App Store повинні надавати користувачам більше контролю над особистими даними.

Фото: Apple 

ms.detector.media