ms.detector.media
MediaSapiens
08.02.2022 14:49
Опитування, шеринг техпаспорту, «прописка» і довідка про несудимість. У «Дії» з’явилися нові послуги
Опитування, шеринг техпаспорту, «прописка» і довідка про несудимість. У «Дії» з’явилися нові послуги
Відсьогодні також розпочав роботу простір для розвитку ІТ-індустрії «Дія.City».

Міністерство цифрової трансформації 8 лютого під час Diia Summit презентувало нові послуги в «Дії». Відсьогодні на державному вебпорталі та в застосунку запрацювали: декларування місця проживання, автоматичний дозвіл на будівництво, довідка про несудимість, е-грошова допомога переселенцям без зміни даних, опитування і шеринг техпаспорту.

На саміті презентували цифрові послуги:

  1. Зміна місця реєстрації тепер доступна по всій Україні. Кожен користувач може вказати адресу, за якою планує проживати, на порталі або у застосунку «Дія», та отримати підтвердження від власника житла.
  2. Довідка про несудимість. Її можна отримати в декілька кліків, не використовуючи послуги посередників.
  3. Шеринг техпаспорту. Користувач можете пошерити техпаспорт у застосунку будь-якій людині та надати їй право на користування авто. Заява подається в пару кліків та обробляється до 10 хвилин.
  4. Опитування. Ця послуга має допомогти органам влади дізнатися думку суспільства з того чи іншого приводу, а команді — у розробці нових послуг.
  5. Автоматична реєстрація будівництва. Ця послуга була доступна й раніше, але чекати розгляду треба протягом 10 робочих днів. Відтепер послуга надається автоматично, а результат замовник отримує одразу.
  6. Е-грошова допомога внутрішньо переміщеним особам без зміни даних.

Крім того, відсьогодні розпочав роботу простір для розвитку ІТ-індустрії «Дія.City».

«Дія.City — це унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній. Він поширюється на всю територію України та створює для технологічного бізнесу особливі умови, що враховують специфіку внутрішнього ринку та конкуренцію з іншими країнами. Проєкт має все для успішної побудови та розвитку ІТ-бізнесу. Від сприятливих податків — у 5 разів нижчі, порівнюючи із загальною системою оподаткування — до соціальних гарантій для розробників, інструментів захисту інвестицій та інтелектуальної власності», — розповіли в Мінцифри.

Одним із перших резидентів «Дія.City» стане міжнародна фінансова технологічна компанія Revolut.

Президент України Володимир Зеленский, своєю чергою, зазначив, що «завдяки "Дія.City" частка ІТ у ВВП держави зросте з 4% до 10%, а доходи галузі — до $16,5 млрд». За його словами, це дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом Європи.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Міністерство цифрової трансформації оновило правила авторизації у застосунку «Дія» за допомогою ID-картки. З 16 грудня додаток перейшов на нову кваліфіковану електронну печатку, яка використовується для захисту даних при авторизації через BankID.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

ms.detector.media