ms.detector.media
02.02.2022 14:26
Кабмін розширив дію програми «єПідтримка» на підлітків
Кабмін розширив дію програми «єПідтримка» на підлітків
Кошти можна буде витрачати на освітні курси, шкільне приладдя, канцелярські вироби.

У середу, 2 лютого, Кабінет міністрів України розширив дію державної програми «єПідтримка» на підлітків 14-18 років. В межах цієї програми вакциновані українці отримують 1000 гривень державної підтримки.

Крім стандартних витрат – на спорт, кіно, театри та подорож, кошти можна буде витрачати на освітні курси, шкільне приладдя, канцелярські вироби. Отримати гроші підлітки зможуть вже із 7 лютого.

Як повідомляє «Укрінформ», прем’єр-міністр Денис Шмигаль також анонсував розширення дії програми на вакцинованих людей із інвалідністю І та ІІ груп, які зможуть витрачати кошти на ліки та згодом на оплату комунальних послуг.

19 грудня 2021 року офіційно стартувала програма «єПідтримка», яка дозволяє отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям.

Грошима можна скористатися протягом чотирьох місяців після їх нарахування. Якщо особа не використає ці кошти, вони повернуться державі.

На першому етапі програми надання готівки не передбачене, гроші зараховуватимуться на віртуальні картки в додатку «Дія». Жодних комісій за їхнє обслуговування не буде.

З 24 січня 2022 року уряд дозволив повністю вакцинованим українцям віком від 60 років витрачати 1000 грн на ліки. Кабмін також планує розширити дію програми на дітей віком від 12 років.

Фото: Відкриті джерела/Міністерство цифрової трансформації України/Facebook

ms.detector.media