ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
27.01.2022 19:54
Канали Шуфрича і Пінчука у грудні неохоче згадували партію Порошенка — моніторинг
Канали Шуфрича і Пінчука у грудні неохоче згадували партію Порошенка — моніторинг
«Європейська солідарність» під кінець 2021 року вийшла на перше місце за кількістю згадок у новинах.

Канали Пінчука — СТБ та ICTV — найрідше згадували в партію «Європейська солідарність» у грудні 2021 року. Хоча партія — насамперед через справу проти її лідера — загалом була найбільш згадуваною в новинах восьми телеканалів вибірки «Детектора медіа». Про це йдеться в моніторингу щоденних теленовин за грудень 2021 року.

Підозра Петрові Порошенку, його виїзд з України та інші події, пов’язані з кримінальним переслідуванням лідера «Європейської солідарності», забезпечили політичній силі першість за кількістю згадок у теленовинах. На зростання присутності партії Петра Порошенка в новинах вплинуло збільшення майже вдвічі кількості позитивних згадок. У листопаді їх було 23, у грудні — вже 40. Позитивні матеріали про «ЄС» траплялись на всіх каналах вибірки, окрім «1+1» та Суспільного. Переважно в них були заяви на підтримку Петра Порошенка.

26 із 40 позитивних матеріалів вийшли на 5 каналі, який формально вже не належить Петру Порошенку, але досі його підтримує. Відрізнявся кількістю позитиву про «ЄС» і канал «Україна»; на решті каналів — поодинокі згадки. Натомість Перший незалежний, ICTV та СТБ найменше згадували про Порошенка та його політичну силу. 5–7 згадок про партію, в порівнянні з 16 згадками на Суспільному. Це може свідчити про бажання дистанціюватися від дражливого політичного конфлікту. 

Більше про тенденції у новинах останнього місяця 2021 року читайте в матеріалі Зої Красовської та Отара Довженка.

ms.detector.media