ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
23.01.2022 14:22
Заяву Кличка на захист мера Чернігова поширили лише «Інтер» і ICTV — моніторинг
Заяву Кличка на захист мера Чернігова поширили лише «Інтер» і ICTV — моніторинг
Взаємопідтримка міських голів має політичний підтекст.

13 січня з-поміж телеканалів, які входять до вибірки «Детектора медіа», лише «Інтер» та ICTV поширили заяви мера Чернігова Владислава Атрошенка про нібито тиск силовиків на чернігівську міськраду, а також виступ київського міського голови Віталія Кличка на його підтримку. Про це йдеться в моніторингу щоденних теленовин за 10—15 січня 2022 року.

13 січня «Інтер» повідомив про десятки обшуків протягом місяця та нібито тиск силовиків на мера Чернігова.  «Колегу підтримав мер столиці Віталій Кличко. Каже, сам торік пережив подібну ситуацію», – повідомили на «Інтері». Однак у чому справа і що Державне бюро розслідувань шукає в комунальних установах міста, не пояснювали (йдеться про підозри у фінансових махінаціях на ремонті доріг).

У синхроні мер Києва Віталій Кличко назвав Атрошенка представником своєї команди. У липні 2021 року партія «Рідний дім», яку заснував і очолює Атрошенко, та «УДАР Віталія Кличка» підписали угоду про спільну участь у подальших виборах.  

У повідомленні ICTV нагадали, що Кличко — не лише мер, а й лідер партії «УДАР». За словами Кличка, обшуки відбуваються на тлі скупчення російських військ на кордоні, й «це або непрофесіоналізм, або диверсія». Захист мерів Кличко назвав справою честі. Сам Атрошенко в сюжеті повідомив, що обшуки тривають не лише у нього, але й у пересічних працівників міської ради. Більше про тенденції та маніпуляції в теленовинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

ms.detector.media