ms.detector.media
MediaSapiens
19.01.2022 14:05
В Україні скоротили термін дії COVID-сертифіката до 9 місяців
В Україні скоротили термін дії COVID-сертифіката до 9 місяців
Після бустерної дози термін дії документа продовжуватиметься ще на 270 днів.

Кабінет міністрів України 19 січня скоротив термін дії сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусної хвороби з 365 днів до 270 днів (9 місяців).

Відтепер українці отримуватимуть COVID-сертифікат, який діятиме 270 днів. Після бустерної дози термін дії документа продовжуватиметься ще на 270 днів.

У грудні 2021 року Єврокомісія скоротила термін дії COVID-сертифікатів про вакцинацію й це рішення вже набуло чинності: у країнах ЄС сертифікати діють 270 днів. 

Як писав MediaSapiens, у грудні 2021 року міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ, яким дозволив вводити в Україні третю дозу вакцини проти коронавірусної хвороби людям з ослабленим імунітетом. Натомість у січні 2022 року в Україні дозволили отримати третю, бустерну дозу вакцини від коронавірусу усім охочим, які досягнули 18 років через шість місяців після завершення повного курсу вакцинації. 

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року в «Дії» спростили процедуру отримання COVID-сертифікату. Раніше доводилось підписувати запит на сертифікат за допомогою технології «Дія.Підпис», «підпис обличчям». Натомість тепер такий підпис не потрібен. Також у «Дії» з'явилася можливість завантажити COVID-сертифікат про вакцинацію у форматі PDF. З грудня в «Дії» можна згенерувати три нових COVID-сертифікати: про негативний ПЛР-тест на коронавірус, про одужання від COVID-19, а також сертифікат для дітей віком від 12 років. 4 січня 2022 року МОЗ повідомило, що наприкінці січня 2022 року з’явиться новий COVID-сертифікат — для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби. Він діятиме 270 днів від дати останнього щеплення. 10 січня заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич повідомила, що термін дії COVID-сертифікатів в Україні скоротять до дев’яти місяців.

Фото: flickr 

ms.detector.media