ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
17.01.2022 13:11
Більшість каналів «не помітила» Коломойського в Буковелі — моніторинг
Більшість каналів «не помітила» Коломойського в Буковелі — моніторинг
Натомість показували привітання Зеленського з Різдвом, зняте на лижному курорті.

Українські канали розповіли, як президент на лижах привітав українців з Різдвом, однак лише «Україна» скептично відзначила, що приїзд Зеленського збігся з перебуванням там олігарха Ігоря Коломойського. Про це йдеться в моніторингу щоденних новин 3—8 січня 2022 року

«Інтер», СТБ, ICTV та «1+1» поширили привітання Волдимира Зеленського з Різдвом. Найліричнішими були «1+1»: «Вітання без офіціозу. Володимир Зеленський став на лижі і прямо на ходу побажав українцям гарного Різдва» («1+1»). У новинах додали, що до Буковелю президент поїхав на авто «навмисне, щоби перевірити нові дороги й переконатися, якою чудовою є Україна». Аналогічно, але лаконічніше виклали інформацію на «Інтері»: «Оригінально українців із Різдвом Христовим привітав президент. Володимир Зеленський записав відео спускаючись із карпатських гір. Він назвав Україну дивовижною та побажав усім щасливого свята»

Лише на каналі «Україна» з посиланням на «Українську правду» скептично відзначили, що приїзд Зеленського на Буковель збігся із перебуванням там олігарха Ігоря Коломойського. У цьому ж повідомленні і про дороги згадали: замість «яка гарна наша країна» з допису Зеленського про дороги виокремили: «Та не всі дороги ідеальні, визнав Зеленський. Є ділянки за які соромно». Решта каналів про цей збіг вирішили промовчати. 

Суспільне, Перший незалежний та 5 канал вирішили взагалі цієї теми не торкатися і не передавали ні вітань від президента, ні натяків на його зустрічі з Коломойським.  Більше про тенденції та маніпуляції в новинах читайте в матеріалі Зої Красовської.

ms.detector.media