ms.detector.media
MediaSapiens
14.01.2022 10:17
СБУ та Держспецзв'язку розслідують хакерську атаку на урядові сайти
СБУ та Держспецзв'язку розслідують хакерську атаку на урядові сайти
СБУ стверджує, що внаслідок атаки, за наявною інформацією, витоку персональних даних не було.

Служба безпеки України 14 січня повідомила, що разом з Держспецзв'язку збирає цифрові докази та розслідує хакерську атаку на урядові сайти, серед яких — сайти Міністерства освіти та науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства енергетики, Державної служби з надзвичайних ситуацій та «Дії».

«На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру. При цьому контент сайтів не було змінено, а витоку персональних даних, за наявною інформацією, не відбулося. З метою недопущення поширення атаки на інші ресурси, а також щоб локалізувати технічну проблему, тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів», — сказали в СБУ.

У спецслужбі додали, що більшу частину постраждалих державних ресурсів вже відновлено, інші будуть доступні найближчим часом.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня сайти Міністерства освіти та науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства енергетики, Державної служби з надзвичайних ситуацій та «Дії» зазнали хакерської атаки. Вночі на деяких із урядових ресурсів було розміщено зображення з текстом, який попереджає користувача, що нібито його особисті дані стали публічними, а інформація на комп'ютері знищуються. Також є припис, що це «за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся та за історичні землі».

ms.detector.media