ms.detector.media
MediaSapiens
13.01.2022 16:25
«Один раз моргнути». У Мінцифри змінили умови для е-підпису
«Один раз моргнути». У Мінцифри змінили умови для е-підпису
Федоров нагадав, що за допомогою е-підпису можна згенерувати COVID-сертифікат у «Дії», підписати будь-які PDF-документи: контракти, заяви на відпустку, договори оренди тощо.

Міністерство цифрової трансформації змінило процедуру створення електронного підпису — «Дія.Підпис». Відтепер, щоб підписати документ чи згенерувати COVID-сертифікат, не треба крутити головою, достатньо лише один раз моргнути. Про це 13 січня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Представляємо оновлений "Дія.Підпис". Тепер не треба крутити головою, а лише один раз моргнути. І все, ви підтвердили особу і підписали документ, — розповів він. — "Дія.Підпис" — найзахищеніший цифровий підпис у смартфоні, і тепер він ще зручніший і простіший».

Федоров нагадав, що за допомогою е-підпису можна згенерувати COVID-сертифікат у «Дії», підписати будь-які PDF-документи: контракти, заяви на відпустку, договори оренди тощо. Він також оприлюднив відео, на якому показав, як працює е-підпис, зокрема, для підписання договору оренди на житло із власником квартири через «Дію».

Раніше від селфі та геолокації відмовився додаток «Вдома».

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Міністерство цифрової трансформації представило новий освітній серіал про електронний підпис. У 7 серіях тривалістю 4-9 хвилин розповідається, як отримати та безпечно зберігати електронний підпис, як з його допомогою можна підписувати документи онлайн і в яких іще ситуаціях використовувати.

Фото: стопкадр

ms.detector.media