ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
12.01.2022 22:11
Найчастіше в теленовинах 2021 року згадували «Слугу народу», піарили — «ОПЗЖ»
Найчастіше в теленовинах 2021 року згадували «Слугу народу», піарили — «ОПЗЖ»
Найбільше матеріалів з ознаками замовності вийшло на «Інтері» та «Україні».

Найпопулярнішою політичною силою в телевізійних новинах 2021 року була партія «Слуга народу». Згадок саме про цю партію зафіксували найбільше експерти моніторингу щоденних теленовин. Про це йдеться в підсумковому річному матеріалі моніторингу.

Натомість за кількістю матеріалів з ознаками замовності безперечний лідер серед партій — «Опозиційна платформа — За життя». Також на лідерство у цьому переліку претендує власник телеканалу «Україна» Рінат Ахметов. Натомість піару «Слуги народу» в новинах було порівняно мало. На третьому і четвертому місці в рейтингу (з великим відривом від лідерів) — «Європейська солідарність» та президент Володимир Зеленський.

Майданчиками для піару «Опозиційної платформи — За життя» стали «Інтер» та Перший незалежний (на початку року, до запровадження санкцій — «112»), а Ріната Ахметова піарив його телеканал «Україна».

Моноулюбленцями «України» були Арсеній Яценюк та Олег Ляшко. На «Інтері» «черговим» спікером для маніпулятивних новин був екснардеп Сергій Каплін. Окрім того, «Інтер» постійно розповідав про акції Регіональної газової компанії Фірташа, поширював новини про інтереси та ініціативи DF Group, а от аварію на одному з його підприємств — замовчав. «Інтер» і Перший незалежний стали ключовими каналами, лояльними до церкви Московського патріархату. 

Загалом протягом 2021 року, проаналізувавши понад 37 тисяч новинних матеріалів, експерти моніторингу зафіксували 2411 матеріалів із ознаками замовності, або 6,5% від загального масиву.

Більше про підсумки моніторингу щоденних теленовин читайте в матеріалі Зої Красовської.

ms.detector.media