ms.detector.media
MediaSapiens
12.01.2022 16:30
Німеччина може заблокувати Telegram
Німеччина може заблокувати Telegram
Перед цим російський месенджер хочуть змусити дотримуватися закону про забезпечення вимог до мережі інтернет, який зобов'язує провайдерів соцмереж швидко видаляти незаконний контент після подання скарги.

Пані міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Файзер повідомила, що в країні можуть заблокувати Telegram, якщо російський месенджер продовжить порушувати закони країни. Про це вона сказала в інтерв’ю Die Zeit, передає DW.

«Ми не можемо цього виключати. Проте закриття було б дуже серйозним кроком і останнім аргументом. Перед цим усі інші варіанти повинні бути визнані невдалими», — уточнила Файзер.

Вона визнала, що попередні заходи, зокрема лист-попередження від Міністерства юстиції Німеччини, не мали результату.

«У Telegram екстремістам досі вдавалося сіяти ненависть і розробляти плани атак, не очікуючи будь-якого втручання з боку оператора», — йдеться в повідомленні. Натомість закон про забезпечення вимог до мережі інтернет зобов'язує провайдерів соцмереж швидко видаляти незаконний контент після подання скарги.

Файзер прагне європейського рішення, щоб змусити Telegram співпрацювати. «Сьогодні Telegram у Дубаї, завтра, можливо, на Кайманових островах. Нам потрібно багато сил, щоб забезпечити дотримання закону. Як німецька національна держава ми не можемо зробити це наодинці», — сказала вона.

Раніше Міністерство юстиції Німеччини відкрило провадження проти Telegram за відмову призначити контактну особу для взаємодії з урядом і відмову співпрацювати у вилученні забороненого контенту, тому що як Павло Дуров, так і представники Telegram не відповідають. У червні 2021 року стало відомо, що влада Німеччини не має змоги отримати від месенджера Telegram дані користувачів для того, щоби розслідувати публікації забороненого контенту. Тоді ЗМІ писали, що Німеччина планує через суд стягти з компанії штраф, розмір якого може становити до €55 млн. 

Фото: Dima Solomin / Unsplash

ms.detector.media