ms.detector.media
MediaSapiens
11.01.2022 12:30
У Швейцарії військовим заборонили користуватися Telegram, WhatsApp і Signal
У Швейцарії військовим заборонили користуватися Telegram, WhatsApp і Signal
Військовослужбовцям можна використовувати лише швейцарську програму Threema.

Збройні сили Швейцарії заборонили військовим користуватися месенджерами Telegram, WhatsApp і Signal, зокрема, через «необхідність забезпечити інформаційну безпеку». Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Swissinfo.

«Збройні сили Швейцарії заборонили військовослужбовцям користуватися месенджером Telegram, а також такими комунікаційними додатками, як WhatsApp і Signal. Натомість як інструмент цифрового спілкування в армії офіційно використовуватиметься споконвічно швейцарська програма Threema», — йдеться у повідомленні.

Компанія Threema базується у Швейцарії й не підпорядковується законодавствам інших країн. Месенджер працює відповідно до норм ЄС щодо забезпечення збереження даних. Щорічна плата, що стягується з користувачів Threema, оплачуватиметься з армійського бюджету.

Нагадаємо, у 2019 році США заборонили військовим користуватися соцмережею TikTok на службових гаджетах. Раніше Міністерство оборони США також заборонило солдатам в місцях проведення операцій вмикати геолокацію на своїх пристроях та окремих додатках до них. Натомість у 2020 році дослідження «АрміяІнформ» показало, що майже 70% українських військових щодня відвідують соцмережі, однак лише 46,1% військовослужбовців уміють розрізняти фейкові сторінки. Пізніше Міністерство оборони України заявило про намір навчити українських солдат діджитал-гігієні.

Фото: Dimitri Karastelev / Unsplash

ms.detector.media