ms.detector.media
MediaSapiens
10.01.2022 16:59
Книги, кіно та розваги. Українці витратили мільярд гривень, отриманих за COVID-вакцинацію
Книги, кіно та розваги. Українці витратили мільярд гривень, отриманих за COVID-вакцинацію
За три тижні дії програми «єПідтримка» українці отримали майже 6,4 мільярда гривень.

Міністерство економіки України 10 січня повідомило, що з початку запуску програми «єПідтримка» понад 6,7 мільйонів українців подали заявки в «Дії» на отримання 1000 гривень за вакцинацію. Перший мільярд гривень уже витратили — здебільшого на книжкові магазини та кінотеатри.

За три тижні дії програми «єПідтримка» українці отримали майже 6,4 мільярда гривень.

За видами витрат найпопулярнішими стали:

З другої половини січня 2022 року програму «єПідтримка» розширять — українці, старші за 60 років, зможуть витратити кошти на ліки. Загалом програма триватиме до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів: на першому етапі кошти можна отримати лише через додаток «Дія»; на другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) — через альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. «Ковідні тисячі» надаються на чотири місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський анонсував програму виплати 1000 гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації. Програма стартувала 19 грудня 2021 року, до кінця 2021 року на неї виділили близько 3 млрд гривень, стільки ж планується виділити на початку 2022 року. Прессекретар президента Сергій Никифоров пояснив, що повністю щеплені від COVID-19 українці не зможуть отримати готівкою тисячу гривень. Ці гроші видаватимуть у формі ваучера, сертифіката або депозиту, який можна буде витратити на певний перелік послуг і товарів у галузях культури, туризму та спорту.

У передноворічний період «єПідтримка» спричинила суттєвий попит на книжки. Крамниці та сайти змушені були затримати виконанання замовлень щонайменше на кілька днів. Працівники Yakaboo у цей період розглядали близько 30 тисяч звернень на добу. 

Фото: lexinform.com.ua

ms.detector.media