ms.detector.media
09.01.2022 17:13
The New York Times придбала Athletic Sports Media за 550 мільйонів доларів
The New York Times придбала Athletic Sports Media за 550 мільйонів доларів
Консолідація онлайн-медіа в тренді. ЗМІ намагаються конкурувати за рекламодавців з Google та Facebook.

The New York Times Co. оголосила про купівлю компанії Athletic Sports Media за 550 тисяч доларів. Головна мета – подвоїти кількість підписників цифрових медіа та охопити молодшу аудиторію, пише Variety.

The Athletic висвітлює національні та локальні події спорту у США та в усьому світі. Станом на грудень 2021 року аудиторія порталу склала 1,2 мільйонів підписників, що сплачують за місяць доступу до контенту. Це другий за величиною роботодавець в США після телеканалу ESPN. Тут працюють близько 600 журналістів, 400 з яких — новинарі.

У штаті The Times — 2000 редакційних співробітників.

Керуватимуть The Athletic як дочірньою компанією, причому обидва її засновники залишаться в команді.

Переговори щодо купівлі The Times вела ще з весни 2021 року. Очікується, що угода буде закрита в першому кварталі 2022 року. Вона для NYT стала найбільшою в історії медіакомпанії. В 1993-му The Times придбала Boston Globe за 1,1 мільярди доларів, а в 2005-му — About.com за 410 мільйони доларів. Пізніше їх було продано за меншою ціною. Однак консолідація онлайн-медіа лишається в тренді. Таким чином ЗМІ намагаються конкурувати за рекламодавців з Google та Facebook.

The Times стрімко розвиває монетизацію контенту, залучаючи передплатників. За останні три роки команді вдалося збільшити аудиторію вдвічі, зібравши понад 8 мільйонів підписників платного контенту для цифрових і друкованих видань. До 2025-го команда NYT ставить собі за мету залучити 10 мільйонів підписників.

Фото: Athletic Sports

ms.detector.media