ms.detector.media
MediaSapiens
04.01.2022 10:45
Twitter заблокував акаунт конгресвумен-республіканки через дезінформацію щодо COVID-19
Twitter заблокував акаунт конгресвумен-республіканки через дезінформацію щодо COVID-19
У Twitter конгресвумен порівнювала COVID-вакцинацію з Голокостом, поширювала антинаукові заяви й теорії змови про вакцини та COVID-19.

Соціальна мережа Twitter назавжди заблокувала особистий обліковий запис конгресвумен від Республіканської партії США Марджорі Тейлор Грін через поширення дезінформації щодо COVID-19. Про це повідомляє The Guardian.

Twitter заявив, що закриває особистий обліковий запис конгресвумен від штату Джорджія (@mtgreenee) через неодноразові порушення політики соцмережі щодо дезінформації про пандемію коронавірусної хвороби. У політиці платформи зазначено, що власники облікових записів «не можуть використовувати послуги Twitter для поширення неправдивої або оманливої ​​інформації про COVID-19, яка може призвести до шкоди».

Тейлор Грін є прихильницею Дональда Трампа, яка в соцмережах висловлюється на підтримку расистських поглядів, закликів до насильства проти демократів, теорій змови QAnon (наприклад, про те, що вибори 2020 року були вкрадені). Її регулярно штрафували за відмову дотримуватися інструкцій щодо COVID-19 у Конгресі, включаючи носіння маски. У Twitter конгресвумен також критикувала обов’язкову вакцинацію, зокрема, порівнювала COVID-вакцинацію з Голокостом, поширювала антинаукові заяви й теорії змови про вакцини та COVID-19 загалом.

Після блокування Грін написала в Telegram: «Twitter є ворогом Америки і не може впоратися з правдою. Це добре, я покажу Америці, що вони нам не потрібні, і настав час перемогти наших ворогів. Соціальні медіаплатформи не можуть зупинити поширення правди. Великі технології не можуть зупинити правду. Комуністичні демократи не можуть зупинити правду».

Раніше депутат із Нідерландів Тьєррі Боде, лідер партії «Форум за демократію», розмістив у своєму твіттері повідомлення, у яких порівняв карантинні обмеження з Голокостом, і додав, що нещеплені люди — це «нові євреї», а «неосвічені вигнанці» — це «нові нацисти». На нього поскаржилися до суду люди із єврейських общин. І в грудні 2021 року суд зобов’язав депутата видалити дописи протягом 48 годин або ж сплачувати щоденний штраф у розмірі 25 000 євро. 

Нагадаємо, компанія Twitter повідомила, що посилить модерацію контенту на платформі. З цією метою на початку 2022 року буде створено Twitter Moderation Research Consortium (TMRC).

Фото: Marjorie Taylor Greene / Facebook 

ms.detector.media