ms.detector.media
MediaSapiens
30.12.2021 16:50
У Телеграм з’явилися перекладач повідомлень, функція приховати текст та можливість створити QR-код
У Телеграм з’явилися перекладач повідомлень, функція приховати текст та можливість створити QR-код
Це 12 оновлення месенджера за цей рік.

Месенджер Телеграм 30 грудня запустив нові функції: реакції на повідомлення, автоматичний переклад повідомлень, QR-коди із посиланням на канал, прихований текст зі спойлерами, нові інтерактивні емодзі тощо.

Тепер у месенджері можна залишати емодзі як реакцію на повідомлення. Щоб надіслати швидку реакцію (палець вгору), треба двічі натиснути на повідомлення. Для вибору інших реакцій, треба натиснути на повідомлення один раз (для iOS: затиснути його пальцем). Змінити емодзі для швидкої реакції можна в налаштуваннях (для Android: установки чату — швидка реакція; для iOS: стікери та емодзі — швидка реакція). У особистих чатах реакції завжди включені, натомість у групах та каналах адміністратори можуть обирати, чи дозволити реакції та які саме емодзі будуть доступні в чаті.

У Телеграм також з’явилася можливість приховати частину повідомлення. Як кажуть розробники, це зробили для того, аби користувачі могли «обговорювати новинки прокату і не розкривати інтригу». Користувачі можуть виділити частину набраного повідомлення та застосувати форматування «Прихований», тоді прихований текст не відображатиметься в повідомленнях, у списку чатів і сповіщеннях. Щоб прочитати прихований текст необхідно до нього доторкнутися.

Ще однією важливою функцією став переклад повідомлень безпосередньо у додатку.  Щоб перекласти повідомлення, треба натиснути на нього (для iOS: затиснути пальцем) й обрати в меню пункт «Перекласти». У налаштуваннях можна обрати мови, які не потрібно перекладати, для повідомлень цими мовами кнопка «Перекласти» буде прихована. Для перекладу на пристрої має бути встановлена ​​iOS 15+ або будь-яка версія Android. Список доступних мов залежить від операційної системи.

Відтепер у Телеграм є також функція, за допомогою якої можна згенерувати QR-код для переходу до профілю будь-якого користувача, групи, каналу чи боту. Щоб створити QR-код треба натиснути на нову іконку поруч із публічним посиланням у профілі користувача або чату й обрати малюнок. Після цього код можна зберегти, надрукувати або надіслати.

Окрім цього, у Телеграм для macOS оновилися все меню з правого кліку: додали покращену навігацію та анімовані іконки для кожного пункту меню. Також у месенджері з’явилися нові інтерактивні емодзі — їх треба спершу надіслати в особистому чаті, а потім натиснути на них, щоб запустити ефект.

Нагадаємо, на початку грудня 2021 року месенджер Телеграм випустив чергове оновлення, яке включає функцію встановлення заборони на зберігання або пересилання будь-якого контенту у чатах.

Фото: стопкадр 

ms.detector.media