ms.detector.media
25.12.2021 14:05
Запуск у космос найбільшого телескопа «Джеймс Вебб»: онлайн-трансляція (ВІДЕО)
Запуск у космос найбільшого телескопа «Джеймс Вебб»: онлайн-трансляція (ВІДЕО)
Вартість проєкту оцінюють у $10 млрд.

25 грудня о 14:20 за київським часом відбудеться запуск найдорожчої та найбільшої орбітальної обсерваторії – «Джеймс Вебб». Вартість проєкту – до $10 млрд і витрати щороку зростатимуть, пише «Ліга».

Європейська ракета важкого класу Ariane 5 ECA зі складеним апаратом масою 6173 кг стартує з космодрому Куру в джунглях Французької Гвіани неподалік від узбережжя Атлантичного океану.

На момент старту там буде 07:20 ранку. Вікно для запуску – 32 хвилини.

Нагадаємо, що 20 липня ракета New Shepard компанії Blue Origin Джеффа Безоса здійснила перший туристичний політ на висоту понад 100 км.

Раніше петиції з вимогою заборонити Безосу повертатися на Землю зібрали десятки тисяч підписів.

Нагадаємо, що Джефф Безос – мільярдер, засновник інтернет-магазину Аmazon.com, а також приватної космічної компанії Blue Origin. 7 червня 2021 року Безос заявив, що він та його брат Марк здійснять космічну мандрівку на ракеті New Shepard. Разом із ними також мала полетіти людина, яка виграла квиток на аукціоні, заплативши за можливість потрапити у космос 28 мільйонів доларів. Однак у переможця аукціона змінились плани, замість нього полетів інший учасник тендера – 18-річний студент, син мільярдера-інвестора.

Фото: nokta.md

ms.detector.media