ms.detector.media
20.12.2021 14:21
«Ковідну тисячу» витрачають на кіно, книги і театри – Ткаченко
«Ковідну тисячу» витрачають на кіно, книги і театри – Ткаченко
За даними МКІП, на першому місці – кінотеатри.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що сфера культури та креативних індустрій стала найпопулярнішою у використанні «ковідної тисячі».

Зокрема, на 1-му місці – кінотеатри, на 2-му – з невеличким відривом – книжкові крамниці. На третьому – театральні продюсерські агентства.

«Також на 6-му – музикальні групи, на 10-му – виробництво та дистрибуція відеофільмів, на 11-му – туристичні атракції та шоу. На жаль, в списку витрачених "ковідних тисяч" немає музеїв. Тому нагадую всім працівникам музейної справи про таку важливу річ, як промоція своїх закладів. А українців закликаю обрати для свого дозвілля і похід в музей також», написав Ткаченко у телеграмі.

19 грудня 2021 року офіційно стартувала програма «єПідтримка», яка дозволяє отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям.

Грошима можна буде скористатися протягом чотирьох місяців після їх нарахування. Якщо особа не використає ці кошти, вони повернуться державі.

На першому етапі програми надання готівки не передбачене, гроші зараховуватимуться на віртуальні картки в додатку «Дія». Жодних комісій за їхнє обслуговування не буде.

Витратити гроші можна буде на квитки до театру, кінотеатру, на концерт, спорт, книжки чи подорожі Україною. Уряд обіцяє, що у 2022 році паралельно з додатком «Дія» буде розроблений альтернативний механізм нарахування грошей.

Фото: Max Sat/Flickr

ms.detector.media