ms.detector.media
19.12.2021 15:26
Google оновив правила користування Диском: компанія може обмежувати доступ до файлів
Google оновив правила користування Диском: компанія може обмежувати доступ до файлів
Адміністратори вирішуватимуть, чи відповідає контент файлів на Диску правилам компанії.

У своєму блозі компанія Google вказала, що тепер, якщо файл на Google Drive порушуватиме правила використання сервісу, доступ до нього можуть обмежити.

У такому разі власник файлу не зможе ділитися ним і файл перестане бути загальнодоступним навіть для тих, хто має дозвіл та посилання на нього.  

Власник файлу отримає електронний лист зі сповіщенням про обмеження. Користувач матиме змогу надіслати запит на перегляд обмеження, якщо не погоджуватиметься із висновками компанії. Перевіряти файли на відповідність правилам будуть адміністратори Google.

В компанії кажуть, що це робитимуть для захисту користувачів від образливого вмісту. Нововведення поступово впроваджуватиметься з 14 грудня.

Нагадаємо, у жовтні минулого року компанія Google представила нові лого продуктів Google Workspace (раніше - Google G Suite). Новий дизайн отримали поштовий сервіс Gmail, Docs, Calendar, Meet і Sheets.

Також компанія запровадила в Gmail голосові та відеодзвінки. Нині нова функція доступна в додатку Gmail на iOS та Android. Пізніше вона з’явиться в мобільному додатку Google Chat.

Фото: Flickr

ms.detector.media