ms.detector.media
16.12.2021 15:52
YouTube заблокував новий канал німецької редакції RT у день запуску
YouTube заблокував новий канал німецької редакції RT у день запуску
У Google повідомили, що рішення ухвалене через порушення RT правил спільноти.

Адміністрація YouTube заблокувала новий канал німецької редакції RT у день його запуску. Про це повідомила директорка RT DE Дінара Токтосунова.

Канал RT auf Sendung був створений для трансляції німецького мовлення прокремлівського каналу, яке запустили 16 грудня.

У Google повідомили, що рішення ухвалене через порушення RT правил спільноти.

«Канал RT DE був видалений з YouTube у вересні через порушення наших умов використання. Якщо канал видалений, власник каналу не може використовувати, володіти або створювати будь-які інші канали YouTube.Тому канал RT auf Sendung також був видалений через порушення умов використання YouTube, а саме – через намагання обійти раніше накладені обмеження», – йдеться у коментарі Google російській агенції «Інтерфакс».

29 вересня 2021 року YouTube заблокував канали німецької редакції RT – «RT DE» та «Der Fehlende Part».

У Google тоді пояснили, що канали були заблоковані через «неправдиву інформацію про коронавірусну інфекцію COVID-19», яка порушує правила платформи. У відповідь МЗС Росії погрожувало наслідками YouTube та німецьким ЗМІ через «акт безпрецедентної агресії».

У березні 2020 року німецькі спецслужби почали моніторинг RT Deutsch через специфіку висвітлення цим мовником теми пандемії коронавірусу в Німеччині. Зокрема, у матеріалах RT Deutsch критикувалися заходи федерального уряду, як зауважили німецькі правоохоронці, іноді «доходило до тверджень, що жодної епідемії взагалі немає».

ms.detector.media