ms.detector.media
MediaSapiens
16.12.2021 12:47
МОЗ закупить ліки від Covid-19, які виготовляє компанія Pfizer
МОЗ закупить ліки від Covid-19, які виготовляє компанія Pfizer
За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, МОЗ вже підписало договір на купівлю препарату.

Міністерство охорони здоров'я України планує придбати препарат Paxlovid для лікування коронавірусної хвороби. Договір на купівлю ліків міністерство підписало із фармацевтичною компанією Pfizer, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу сьогодні, 16 грудня.

Міністр повідомив, що поки Україна придбає 300 тисяч курсів препарату Pfizer. На думку міністра, використання препарату дозволить «не допустити ускладнень, госпіталізації та смертей» через поширення коронавірусу.

Ляшко назвав препарат Pfizer інноваційним та попередив, що використовуватимуть його в амбулаторних умовах. «У листопаді 2021 року виробник цих ліків оголосив результати клінічних досліджень. При призначенні препарату протягом трьох днів після появи симптомів ковіду відбувається скорочення госпіталізацій та смертельних випадків на 89% та на 85%, якщо лікування починати упродовж п’яти днів», — сказав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що підпише наказ, який дозволить вводити в Україні третю дозу вакцини проти коронавірусної хвороби людям з ослабленим імунітетом.

Фото: Flickr

ms.detector.media