ms.detector.media
MediaSapiens
14.12.2021 10:00
Мінцифри попередило про можливі збої в роботі «Дії»
Мінцифри попередило про можливі збої в роботі «Дії»
Удень 13 грудня українці почали масово скаржитися в соцмережах на збої в роботі додатку «Дія», зокрема, було неможливо згенерувати COVID-сертифікати.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 13 грудня попередив, що в українських користувачів можуть виникнути проблеми з державним порталом «Дія» упродовж тижня через тестування послуги в межах проєкту «єПідтримка» — отримання тисячі гривень за вакцинацію.

Потенційно вісім мільйонів українців зможуть отримати тисячу гривень за тиждень.

«Ми тестуємо наймасштабнішу онлайн-послугу за всю історію України — можливість отримати 1000 грн у межах проєкту "єПідтримка", — розповів Федоров. — Старт проєкту з 19 грудня, але ми вже з сьогоднішнього дня поступово входимо до бета-режиму, щоб усе налагодити. Буває нестабільність роботи, прошу заздалегідь вибачення. І цей тиждень буде непростим».

Міністр уточнив, що зараз все працює стабільно: «сертифікати генеруються, послуги надаються».

Удень 13 грудня українці почали масово скаржитися в соцмережах на збої в роботі додатку «Дія», зокрема, було неможливо згенерувати COVID-сертифікати — це займало понад шість годин. Заступник міністра цифрової трансформації Мстислав Банік розповів Суспільному, що у перший день пілотного проєкту «єПідтримка» в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ), до якої лікарі вносять дані про вакцинацію, проводилися технічні роботи, а систему «Дії» перевантажили банки.

«Склалося кілька обставин водночас, в тому числі через планові технічні роботи з боку електронного реєстру охорони здоров’я. Також збільшення потужності — підключення банків, усіх систем до "Дії", відбулося перевантаження системи», — уточнив він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 30 листопада повідомив, що Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум із Apple про перепис населення. Україна стане другою країною, яка проведе перепис населення в співпраці з компанією

Як отримати «ковідну тисячу»: покрокова інструкція тут

Фото: itc.ua

ms.detector.media