ms.detector.media
MediaSapiens
13.12.2021 10:45
«Телебачення Торонто» оголосило номінантів премії «Паляниця Awards»
«Телебачення Торонто» оголосило номінантів премії «Паляниця Awards»
Голосувати за переможця можна на вкладці «Спільнота» на ютуб-каналі «Телебачення Торонто».

«Телебачення Торонто» 12 грудня в програмі «#@)₴?$0 з Майклом Щуром» оголосило шорт-лист номінантів на внутрішньоукраїнську YouTube-премію «Паляниця Awards 2021». До шорт-листа ввійшло п’ять ютуб-каналів, що мають менше 10 тисяч підписників.

Глядачі протягом тижня пропонували в коментарях номінантів на цю премію — загалом редакція отримала понад шість тисяч коментарів з пропозиціями. З них «Телебачення Торонто» обрало лише п’ять ютуб-каналів, які ввійшли до шорт-листа:

  1. Travel Bastards (5 тисяч підписників). Родина з Івано-Франківська самостійно подорожує світом та розповідає про свої мандрівки, зокрема, у Намібію та Ісландію.
  2. Nikattica (4800 тисяч підписників). Геймерка зі Львова Ніка аналізує деталі та історії відеоігор, робить стріми, огляди та косплей. Ведучі кажуть, що кожна гра розглядається як витвір мистецтва, бо блогерка робить це атмосферно та гіпнотично.
  3. Андрій Каранда. Ландшафтний дизайн (4400 тисяч підписників). Андрій Каранда шість років тому залишив роботу в банківській справі та маркетингу й став ландшафтним архітектором. На своєму каналі він ділиться порадами, як облаштувати громадський простір чи зробити сучасний сад будь-де.
  4. «Ба́лицька влог» (5,46 тисяч підписників). Ольга Балицька жила в Чорногорії та Словаччині, а нині переїхала в село на Житомирщині, де купила хату. У блозі вона розповідає про життя, закордонні подорожі, музичні фестивалі, Житомирщину, словацьку мову, ремонт у старій хаті тощо.
  5. «Влад Сторітелер» (7,17 тисяч підписників). Сценарист та письменник-початківець Владислав Лєнцев на своєму каналі дає поради: як створити цікаву історію, як вигадати персонажів, як побудувати сюжет роману, оповідання, а ще як не треба писати, з чого не можна починати свій текст, які є типові помилки новачків у написанні історій.

Зазначимо, що в ефірі «#@)₴?$0 з Майклом Щуром» ведучі оголошували іншу кількість підписників у кожного з каналів-номінантів — у деяких авдиторія зросла на понад три тисячі. Як свідчить Social Blade, авдиторія Travel Bastards з 12 грудня зросла на 2,48 тисячі підписників, у Nikattica — на 3,79 тисячі, у «Влад Сторітелер» — майже на три тисячі. У Андрія Каранди та Ольги Балицької приріст наразі незначний.

Голосувати за переможця можна на вкладці «Спільнота» на ютуб-каналі «Телебачення Торонто». Ведучі уточнили, що голосування в коментарях не враховуватимуть, рахуватимуть лише голоси, залишені за посиланням.

Також «Телебачення Торонто» анонсувало, що в соцмережах оприлюднять довгий список цікавих ютуб-каналів, які не ввійшли до шорт-листа.

Нагадаємо, переможцями першої української YouTube-премії «Паляниця Awards» 20 грудня 2020 року стали: у номінації «Відкриття року в українському YouTube» — канал імені Т.Г. Шевченка братів Капранових; лауреатом премії в номінації «Український музичний кліп року» став реп-гурт Kalush з відео на пісню «Зорі»; звання «YouTube-андон року» отримав проросійський блогер і політик Анатолій Шарій; «Найкращим інтерв’юером року» назвали Діму Малєєва; у номінації «Розумний український YouTube року» переміг канал «Клятий раціоналіст»; «Українським YouTube-розчаруванням року» став президент Володимир Зеленський; «Українським YouTube-каналом року» став канал Ukraїner; відео «Україна з неба» перемогло в номінації «Найкраще відео українського YouTube ever»; активіста Сергія Стерненка назвали «Людиною року в українському YouTube»; «YouTube-срач року» – Тренди українського YouTube VS Твої смаки.

У  2021 році «Телебачення Торонто» оновило правила своєї YouTube-премії «Паляниця Awards»: її вручать лише в одній номінації, а переможець отримає 100 тисяч гривень грошового призу. Однак номінуватися цього року будуть лише невеликі українські ютуб-канали, які мають менше 10 тисяч підписників.

Фото: стопкадр 

ms.detector.media