ms.detector.media
11.12.2021 13:01
Компанія Ward B звинуватила концерн «Калашников» у крадіжці дизайну дробовика з відеогри (ВІДЕО, ФОТО)
Компанія Ward B звинуватила концерн «Калашников» у крадіжці дизайну дробовика з відеогри (ВІДЕО, ФОТО)
Розробник ігор та виробник зброї вели перемовини про купівлю прав на дизайн дробовика з відеогри, яка ще не вийшла. Але переговори нічим не скінчились, а ігрова компанія не сподівається відстояти свою правоту у юридичний спосіб.

Компанія-розробник відеоігор Ward B звинуватила концерн «Калашников» у крадіжці дизайну дробовика. Вона вимагає від виробника зброї прибрати всі зображення дробовика «Мастодонт» із сайту та із соціальних мереж та зупинити її виробництво. Про це пише видання IGN.

У серпні 2020 року «Калашников» провів презентацію нового дробовика «Ультіма». На сайті виробника сказано, що дробовик має «покращену ергономіку і ультрасучасний дизайн».

Натомість у Ward B стверджують, що дизайн скопіювали з їхнього дробовика «Мастодонт», анонсованого в відеогрі «Oceanic», яка ще не вийшла. Представники «Калашникова» буцімто у березні 2020 року надсилали заявку, щоб придбати права на використання дизайну, але згодом компанія в односторонньому порядку припинила листування.

Представник «Калашникова» заявив IGN, що переговори зі студією були «попередніми», а дизайн дробовика зроблений з нуля російським фахівцем. Він надав редакції патент на дробовик та висновок про оригінальність роботи від Російського союзу дизайнерів. 

Одночасно зброярі зв'язалися з дизайнером, який працював над дизайном рушниці в Ward B, і спробували купити у нього права на роботу, пише видання.

Генеральний директор Ward B заявив, що його студія вже не сподівається на юридичне розв'язання проблеми: їм необхідно подавати заяву про порушення авторських прав до російського суду, але зараз розробники не мають на це грошей. Дробовик «Ультіма» продається на сайті «Калашникова» за приблизно $1800.

Нагадаємо, що довкола ігрової компанії Activision Blizzard триває скандал. Її обвинувачують у незабезпеченні здорової атмосфери, через що працівники та працівниці зіштовхувались із харасментом та токсичністю від інших працівників/ць.

Фото: IGN

ms.detector.media