ms.detector.media
MediaSapiens
09.12.2021 13:55
«Ковідна тисяча», «Омікрон» та пресмарафон Зеленського — головні події для українців у листопаді
«Ковідна тисяча», «Омікрон» та пресмарафон Зеленського — головні події для українців у листопаді
Найменше українців згадали про співпрацю України та МВФ, деталі справи про тортури у в’язниці «Ізоляція» в окупованому Донецьку та кадрові перестановки в уряді.

В листопаді 2021 року топовими темами для повнолітніх (старших за 18 років) українців стали тисяча гривень за вакцинацію від коронавірусної хвороби, новий штам COVID-19 «Омікрон» та пресмарафон Володимира Зеленського. Про це свідчать дані дослідження компанії Gradus Research, яка порівняла медійне охоплення за темами та їхній резонанс серед українців.

Згідно з цим дослідженням, широке охоплення на телеканалах та в онлайн-виданнях у листопаді мали міграційна криза в Білорусі, обговорення можливості вторгнення РФ та «Північний потік-2», менше — ув’язнення експрезидента Грузії та колишнього очільника Одеської ОДА Михайла Саакашвілі й обговорення деталей «Вагнергейту».

Натомість результати опитування свідчать, що широке охоплення теми в медіа не гарантує цікавість авдиторії до цих подій. Попри те, що про «Північний потік-2» багато говорили в ЗМІ, лише 16% з опитуваних пам’ятали про ці новини. Водночас новини про міграційну кризу в Білорусі та обговорення можливості вторгнення РФ пам’ятали по 42% опитаних.

Найменше українців згадали про співпрацю України та МВФ (8%), деталі справи про тортури у в’язниці «Ізоляція» в окупованому Донецьку (8%) та кадрові перестановки в уряді (6%).

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців більше 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення поля: з 17:00 до 20:30 1 грудня 2021 року. Розмір вибірки: 1000 респондентів.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року дослідження компанії Gradus Research показало, що топовими темами для повнолітніх (старших за 18 років) українців стали обов’язкова вакцинація від COVID-19, смертельна ДТП у Харкові за участі підлітка та відставка спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Найменше українців згадали про вибори в Грузії, газову кризу в Молдові, матчі збірної України з футболу та візит міністра оборони США Ллойда Остіна в Україну.

Фото: Gradus, Jeremy Bezanger / Unsplash

ms.detector.media