ms.detector.media
06.12.2021 19:09
В Узбекистані скасували TikTok Fest за участі російських та українських блогерів/ок
В Узбекистані скасували TikTok Fest за участі російських та українських блогерів/ок
Місцева влада вирішила, що захід не відповідає національному менталітету й негативно вплине на молодь.

В Узбекистані скасували запланований на 25 грудня TikTok Fest за участі російських та українських тіктокерів/ок. Міністерство культури вважає, що захід не відповідає національному менталітету й негативно вплине на свідомість та світогляд молоді. Про це пише Nuz.uz.

При цьому вказано, що не Мінкульт, а МВС й місцеві виконавчі органи влади за указом президента остаточно вирішують долю подібних заходів. В контексті скасування фестивалю Мінкульт порадив організаторам майбутніх заходів враховувати аспект відповідності «національному менталітету».

На фестиваль запросили популярних тікторків/ок Даню Мілохіна, Артура Бабича, Єгора Шипа, Анет Сай, Ваню Дмитренка та Аню Покров

Влада Узбекистану не вперше критикує блогерів та блогерок, за знімання відео вони отримують і штрафи, і адміністративні арешти. Наприклад, 20 квітня тіктокерів, які організували й знімали фейкову весільну церемонію в метро Ташкента, оштрафували майже на $100.

А 24-річного тіктокера Іномжона та його оператора засудили до 15 діб за відео біля пам’ятника поету Алішеру Навої

Після публікації відео блогер записав відеозвернення з вибаченням за свій вчинок. Далі його повезли у відділок, де склали протокол за «негідні дії, здійснені біля пам’ятника великому поету», пише «Медіазона. Центральна Азія».

Пізніше влітку президент країни Шавкат Мірзеєв засудив танці біля пам’ятника тому ж поету, які знімали для тіктока, й пригрозив жорстокішими наслідками тим, хто продовжить знімати такий контент.

Нагадаємо, що влада Узбекистану заборонила в'їзд у країну польській журналістці «Аль-Джазіри» Агнешці Пікуліцькій-Вільшевській. Останні три роки вона жила та працювала в Ташкенті. За словами журналістки, узбецькі прикордонники відмовили їй у в'їзді до країни 7 листопада, коли вона поверталася з Казахстану до Узбекистану. А у Казахстан вона їхала, щоб виконати вимогу щомісяця виїжджати з узбецької території, де вона може перебувати без візи протягом 30 днів.

Фото 

ms.detector.media