ms.detector.media
MediaSapiens
06.12.2021 13:41
Один переможець та 100 тисяч гривень призу. «Телебачення Торонто» оновило правила премії «Паляниця Awards»
Один переможець та 100 тисяч гривень призу. «Телебачення Торонто» оновило правила премії «Паляниця Awards»
Переможця оголосять 19 грудня.

«Телебачення Торонто» в 2021 році оновило правила своєї YouTube-премії «Паляниця Awards»: її вручать лише в одній номінації, а переможець отримає 100 тисяч гривень грошового призу. Однак номінуватися цього року будуть лише невеликі українські ютуб-канали, які мають менше 10 тисяч підписників.

Зазначимо, що премію запустили в 2020 році, тоді було 10 номінацій: «Людина року в українському YouTube», «Український YouYube-канал року», «Відкриття року в українському YouTube», «YouTube-інтерв’юер/ка року», «Музичний кліп року», «YouTube-андон року в Україні», «Українське YouTube-розчарування року», «Розумний YouTube року», «YouTube-срач року», «Найкраще відео українського YouTube ever».

«Цього року буде визначено переможця лише в одній номінації для невеликих українських ютуб-каналів, що мають менше 10 тисяч підписників, але заслуговують на значно більшу популярність. В українському ютубі майже щодня з’являються нові канали: хороші і погані, цікаві і нудні, яскраві і не дуже. Об’єднує їх одне – мала кількість переглядів та підписок. Утім редакція Телебачення Торонто впевнена, що це абсолютно несправедливі показники, адже багато українських ютуб-кріейторів варті значно більшого», — пояснили організатори.

Лонг-ліст номінантів сформують глядачі шоу «#@)₴?$0 з Майклом Щуром», збір пропозицій стартував 5 грудня. 12 грудня редакція «Телебачення Торонто» обере п’ятьох претендентів на перемогу, за яких глядачі голосуватимуть протягом тижня. Результат глядацького голосування оголосять 19 грудня в шоу «#@)₴?$0 з Майклом Щуром».

«Переможець "Паляниця Awards-2021" отримає не лише визнання та промо, а й грошовий приз – 100 тисяч гривень. Ці гроші зібрали під час проведення першого фестивалю українськомовного відеоблогінгу UaTube, організованого фондом "Відродження"», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, переможцями першої української YouTube-премії «Паляниця Awards» 20 грудня 2020 року стали: у номінації «Відкриття року в українському YouTube» — канал імені Т.Г. Шевченка братів Капранових; лауреатом премії в номінації «Український музичний кліп року» став реп-гурт Kalush з відео на пісню «Зорі»; звання «YouTube-андон року» отримав проросійський блогер і політик Анатолій Шарій; «Найкращим інтерв’юером року» назвали Діму Малєєва; у номінації «Розумний український YouTube року» переміг канал «Клятий раціоналіст»; «Українським YouTube-розчаруванням року» став президент Володимир Зеленський; «Українським YouTube-каналом року» став канал Ukraїner; відео «Україна з неба» перемогло в номінації «Найкраще відео українського YouTube ever»; активіста Сергія Стерненка назвали «Людиною року в українському YouTube»; «YouTube-срач року» – Тренди українського YouTube VS Твої смаки.

ms.detector.media