ms.detector.media
MediaSapiens
01.12.2021 11:10
Twitter видалятиме фото та відео людей, опубліковані без їхнього дозволу
Twitter видалятиме фото та відео людей, опубліковані без їхнього дозволу
У компанії запевнили, що нововведення не поширюватиметься на світлини та відео з публічними діячами чи іншими особами, якщо твіт підвищує цінність публічного обговорення або становить суспільний інтерес.

Соціальна мережа Twitter видалятиме фото та відео, якщо зображені на них люди поскаржаться на те, що медіафайли опублікували без їхнього дозволу.  

«Це оновлення дозволить нам вживати заходів щодо медіафайлів, які публікуються без явного образливого змісту, якщо вони розміщені без згоди зображеної особи, — розповіли 30 листопада в Twitter. — Розміщення особистих медіафaйлів, наприклад, зображень чи відео, потенційно може порушити конфіденційність особи та призвести до емоційної чи фізичної шкоди. Зловживання особистими медіафайлами може зачепити кожного, але особливо від цього можуть постраждати жінки, активісти, дисиденти та представники меншин».

Компанія каже, що наявні на сьогодні правила щодо видалення медіафайлів охоплюють явні випадки образливої ​​поведінки, натомість оновлені дозволять Twitter «вживати заходів щодо медіафайлів, які поширюють без явного образливого контенту, за умови, що вони опубліковані без згоди зображуваної особи». У Twitter запевнили, що нововведення не поширюватиметься на світлини та відео з публічними діячами чи іншими особами, якщо твіт підвищує цінність публічного обговорення або становить суспільний інтерес. Однак, якщо метою розповсюдження приватних зображень публічних діячів або осіб, які беруть участь у публічних розмовах, є переслідування чи залякування, контент також видалятимуть.

«Ми усвідомлюємо, що існують випадки, коли власники облікових записів можуть ділитися зображеннями або відео з людьми, щоб допомогти комусь, хто потрапив у кризову ситуацію, наприклад, після насильницької події або в межах події, що заслуговує на увагу через суспільний інтерес. Тоді їхня цінність може переважити ризики для безпеки людини», — уточнили в Twitter.

Twitter забороняє без дозволу поширювати:

Щоб Twitter видалив світлини чи відео, опубліковані без дозволу, зображена на них людина або її представник повинні надіслати компанії відповідний звіт.

Нагадаємо, 1 вересня Twitter запустив нову функцію — режим безпеки, який захищатиме користувачів від негативних коментарів і мови ворожнечі. Акаунти порушників блокуватимуть на сім днів.

Фото: Alexander Shatov/Unsplash

ms.detector.media