ms.detector.media
28.11.2021 12:47
В КНДР стратили контрабандиста за ввіз та продаж флешок з «Грою у кальмара» – RFA
В КНДР стратили контрабандиста за ввіз та продаж флешок з «Грою у кальмара» – RFA
Це перший вирок після прийнятого закону, який під загрозою смертної кари забороняє перегляд чи зберігання фільмів чи книг із капіталістичних країн.

У Північній Кореї (КНДР) винесли смертний вирок контрабандисту, який незаконно ввіз копію серіалу «Гри в кальмара» від Netflix у країну і продавав флешки з епізодами. Копії він ввіз з Китаю. Про це пише Radio Free Asia.

За даними джерела, чоловіка знайшли через сімох затриманих старшокласників, які вказали на нього. Школярів спіймала спеціальна група спостереження (Surveillance Bureau Group 109), яка розшукує тих, хто переглядає нелегальні відео. Того, хто купив носій з серіалом, засудили до довічного ув'язнення, решту – до п'яти років каторги. Вчителів та адміністраторів школи звільнили. 

RFA вказує, що це перший подібний вирок після прийняття в січні 2021 року закону «Про викорінення реакційної думки та культури». Він передбачає покарання у вигляді розстрілу за розповсюдження, перегляд чи зберігання фільмів чи книг із капіталістичних країн – Південної Кореї та США.

Також після цього силовики почали проводили обшуки на місцевих ринках, шукаючи інші флешки, SD-картки чи дискети із забороненим контентом. 

«Влада намагатиметься довести справу до кінця і розкрити весь ланцюжок ввезення серіалу в країну. Їм також належить з'ясувати, як контрабандисту вдалося виїхати та в'їхати до країни через закриті через коронавірус кордони», — розповів співрозмовник видання, який є джерелом в силових структурах.

Radio Free Asia – міжнародний мовник, який фінансується урядом США та частково Корейським фондом культури та свободи. Radio Free Asia діє як радіостанція та служба новин, мовить дев'ятьма азійськими мовами принаймні в шести країнах. Розташована в США. 

Нагадаємо, що поліція індійського міста Мумбаї опублікувала у своєму інстаграмі відеоролик, в якому водіїв попереджають про небезпеку ДТП через мем з корейського серіалу «Гра у кальмара»

У ролику поліції використані кадри з найпершої гри, в якій дівчинка співає лічилку. Тільки замість демонстрації смерті – кадр з ДТП.

Фото: з вільних джерел

ms.detector.media