ms.detector.media
27.11.2021 16:13
Героїню відомої фотографії «Афганська дівчинка» евакуювали в Рим (ФОТО)
Героїню відомої фотографії «Афганська дівчинка» евакуювали в Рим (ФОТО)
Вона сама попросила вивезти її з Афганістану після захоплення влади ісламським рухом «Талібан».

Героїню відомої фотографії Стіва Маккаррі «Афганська дівчинка» Шарбат Гулу евакуювали в Рим. Про це повідомив сайт італійського уряду. 

49-річна громадянка Афганістану Гула сама попросила Італію вивезти її з захопленої талібами країни. Влада Італії пообіцяла їй допомогти освоїтися в нових умовах.

Italy has given safe refuge to #Sharbat_Gula, the green eyed Afghan girl whose 1985 photo on National Geographic became a symbol of beauty &war in????????. Now that she is in #Italy the centre of fashion industry, I hope she can became a model &the world fashion can see her real beauty pic.twitter.com/QJeySdgY7D

— Moheb Mudessir (@MohebMudessir) November 26, 2021

Маккаррі зробив фото у 1984 році в таборі для біженців та біженок на афгано-пакистанському кордоні. Рік потому знімок став обкладинкою журналу National Geographic й з того часу вважається одним із найвпізнаваніших каверів видання. 

Наприкінці 80-их Гула вийшла заміж й повернулась в Афганістан у 1992 році. Згодом вона народила трьох доньок. У 2002 році фотограф знайшов Гулу й сфотографував її знову. Кілька років Шарбат жила у Пакистані, звідки її депортували у 2016 році, запідозривши у фальсифікації документів.

Експрезидент Афганістану Ашраф Гані вітає Шарбат Гулу та її дітей у президентському палаці в Кабулі, Афганістан, 9 листопада 2016 року

Нагадаємо, що державний російський пропагандистський телеканал RT (Russia Today) відфотошопив світлину британського агентства новин Reuters та домалював родині біженців з Афганістану ручний протитанковий гранатомет та автомати.

Фото: з вільних джерел

ms.detector.media