ms.detector.media
Марина Довженко
25.11.2021 13:36
Учасники токшоу на каналі Медведчука відкрито виступають проти вакцинації — моніторинг
Учасники токшоу на каналі Медведчука відкрито виступають проти вакцинації — моніторинг
Перший незалежний (UkrLive) залишається майданчиком, відкритим для антивакцинаторської риторики політиків і політкоментаторів.

Низка учасників політичного токшоу «Пульс» на Першому незалежному (UkrLive) відкрито виступили проти вакцинації або піддали сумніву необхідність вакцинувати всіх від коронавірусу. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 15—19 листопада 2021 року.

Зокрема, колишня регіоналка Ганна Герман, яка була гостею сольного блоку програми, назвала анонсовані владою виплати за вакцинацію «троянським конем, який невідомо чим кожній сім’ї обернеться», і лякала тим, що тисяча гривень буде оподатковуватись або призведе до втрати субсидій. Також вона стверджувала, що гроші за вакцинацію можуть бути «хабарем» від міжнародних фармацевтичних корпорацій для популяризації вакцини. Тим часом Кабінет міністрів офіційно оголошував, що гроші за вакцинацію не будуть оподатковуватись, не впливатимуть на субсидії та виплати, виділені з бюджетного фонду підтримки підприємців, постраждалих від епідемії.

Також Ганна Герман обурювалася, що на «авторитетних людей вчиняють тиск, щоб вони закликали людей вакцинуватись», і додала, що «ми не можемо ані закликати людей до вакцинації, ані відмовляти від того», адже нібито навіть лікарі не знають, до чого призведе вакцинація. Це неправда, адже Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує вакцинуватись проти коронавірусу всім, хто не має протипоказань.

«Репресивний механізм примусової вакцинації» у студії каналу засудила й народна депутатка від «Опозиційної платформи — За життя» Наталія Королевська. Вона скаржилася на буцімто порушення Конституції та трудового законодавства, звинувачувала владу у крадіжці грошей, виділених на боротьбу проти епідемії, критикувала забезпечення лікарень, у якому буцімто винні реформи Супрун. Ведучі не суперечили вочевидь неправдивим або сумнівним твердженням народної депутатки.

Володимир Кацман, який раніше був заступником голови «ОПЗЖ», а тепер заперечує зв’язок із партією, говорив в ефірі «Пульсу», що не знайшов переконливих аргументів для вакцинації та не хоче «експериментувати зі своїм тілом». Політкоментатор Михайло Чаплига закликав глядачів не ставити на свої смартфони додаток «Дія», який він вважає «приблудою». Загалом більшість гостей токшоу критикували наміри виділити компенсації вакцинованим, не згадуючи, що аналогічні виплати практикуються в низці інших, зокрема західних держав.

Більше про маніпуляції та тенденції в політичних токшоу минулого тижня читайте в огляді Андрія Любарця.

ms.detector.media