ms.detector.media
21.11.2021 12:27
Популярний плеєр нульових Winamp готується до перезапуску: набір на бета-тестування відкрито
Популярний плеєр нульових Winamp готується до перезапуску: набір на бета-тестування відкрито
Розробники оновили сайт та показали нове лого.

Аудіоплеєр Windows Advanced Multimedia Products (Winamp) готується до перезапуску: новий сайт, нове лого, набір на бета-тестування, пише Bleeping Computer.

Winamp з’явився 1997 року й швидко завоював популярність на ринку: він допускав використання користувацьких обкладинок, плагінів та відеоефектів, підтримував майже всі формати, мав еквалайзер. 

У 2007 році розробники перестали регулярно оновлювати плеєр, обмежившись версією 5.5. У 2013 році компанія AOL, яка володіла плеєром, повідомила, що припиняє підтримку проєкту. 

Далі, у 2018 році, Winamp викупила бельгійська компанія Radionomy Group й заявила про перезапуск плеєру як мобільної платформи для стримінгових сервісів, підписок та подкастів, але перезапуск відклався на невизначений термін, хоч і планувався на 2019 рік.

Наприкінці 2021 року розробники заявили про перезапуск: оновили сайт й продемонстрували новий логотип плеєра. І запрошують на відкрите бета-тестування.

Нагадаємо, що стримінговий сервіс Netflix знизив вартість своїх тарифних планів для української аудиторії. Найбільше здешевшав тарифний план «Базовий». 

Фото: з вільних джерел

ms.detector.media