ms.detector.media
20.11.2021 17:06
Окуляри Apple зможуть приховати переписку українських нардепів від фотокорів
Окуляри Apple зможуть приховати переписку українських нардепів від фотокорів
Технологія privacy eyewear дозволяє бачити екран смартфона тільки людині у спеціальних окулярах.

Компанія Apple запатентувала технологію, за допомогою якої можна приховати зміст екрану смартфона iPhone від сторонніх людей. Про це повідомляє видання Tomsguide.

Окуляри доповненої реальності Apple Privacy Eyewear дозволятимуть читати текст і бачити іншу інформацію на екрані смартфона, зображення якого буде розмитим для всіх інших людей, окрім власника смартфона й окулярів.

Видання припускає, що технологія буде використана в окулярах віртуальної/доповненої реальності Apple Glasses, над якими компанія Apple якраз працює, та функціонуватиме лише на нових смартфонах iPhone. У патентній заявці, втім, не йдеться про конкретні пристрої, на яких використовуватиметься технологія.

Зараз для захисту смартфонів від підглядання використовується спеціальна захисна плівка Anti Peeping Protection, яка не  дозволяє розгледіти чи сфотографувати екран пристрою під кутом чи на відстані. Втім, людина, яка стоїть за спиною власника телефону (наприклад, у транспорті), може бачити зміст екрану. Із технологією Apple Privacy Eyewear навіть інший власник окулярів Apple не зможе прочитати текст або побачити зображення на екрані, оскільки смартфон ідентифікуватиме обличчя власника за допомогою Face ID.

Фото смартфонів народних депутатів із перепискою — типовий привід для політичних скандалів в Україні. Зокрема «слуга народу» Богдан Яременко переписувався у сесійній залі з працівницею комерційного сексу. Публікацію цього фото Яременко назвав кримінальним злочином. Також у медіа публікували повідомлення «слуги народу» Єлизавети Богуцької про «путч», який нібито готував у кінці 2019 року Петро Порошенко.

ms.detector.media