ms.detector.media
MediaSapiens
18.11.2021 16:03
Носіння маски знижує ризик захворіти на COVID-19 на понад 50% – науковці
Носіння маски знижує ризик захворіти на COVID-19 на понад 50% – науковці
За словами вчених, разом із програмами COVID-вакцинації необхідно продовжувати карантинні заходи, які включають носіння масок, дотримання соціальної дистанції та миття рук.

Науковці з Австралії та Великої Британії з’ясували, що правильне носіння маски знижує ризик захворіти на коронавірусну хворобу на 53%, а дотримання соціальної дистанції – на 25%. Про це повідомляє The Guardian.

Вчені також встановили, що миття рук знижує захворюваність на 53%, однак цей показник не можна вважати статистично точним через невелику кількість випадків, включених у дослідження.

Науковці Единбурзького університету (Велика Британія) та університету Монаша (Австралія) проаналізували 30 досліджень з різних країн світу, на основі яких вивчили ефективність різних обмежень під час пандемії коронавірусної інфекції.

«Це перше глобальне дослідження такого роду. <…> Систематичний огляд та метааналіз показують, що деякі засоби індивідуального захисту, включаючи миття рук, носіння масок та соціальне дистанціювання, пов'язані зі зниженням захворюваності на COVID-19», – йдеться в дослідженні, яке опублікували в «Британському медичному журналі» (The BMJ).

Науковці дійшли висновку, що маски – найефективніший засіб боротьби з пандемією COVID-19. За їхніми словами, разом із програмами COVID-вакцинації необхідно продовжувати карантинні заходи, які включають носіння масок, дотримання соціальної дистанції та миття рук.

Дослідники з Університету Монаша та Единбурзького університету зазначили, що інші заходи — локдауни, закриття кордонів, шкіл і робочих місць — потребують додаткового аналізу.

Нагадаємо, у січні 2021 року дослідники з Політехнічного університету Вірджинії з’ясували, що якщо вдягнути звичайну хірургічну маску, а поверх неї ще просту з тканини, то можна вберегтися від 90% інфекційних частинок коронавірусу. 

Фото: flickr

ms.detector.media