ms.detector.media
MediaSapiens
17.11.2021 12:15
Instagram посилює боротьбу з ботами: для підтвердження особи в користувачів запитуватимуть відеоселфі
Instagram посилює боротьбу з ботами: для підтвердження особи в користувачів запитуватимуть відеоселфі
Проситимуть зробити відеоселфі не у всіх, а лише в разі «підозрілої активності».

Соціальна мережа Instagram повідомила, що посилює боротьбу з ботами, у межах якої в користувачів проситимуть зробити відеоселфі для ідентифікації особи.

У соцмережі пояснили, що за допомогою відеоселфі будуть перевіряти – обліковий запис належить реальній людині чи боту. Проситимуть зробити відеоселфі не у всіх, а лише в разі «підозрілої активності». Наприклад, якщо користувач швидко поставив багато лайків або підписався «на купу акаунтів за лічені секунди». У Instagram уточнили, що ці відеоселфі видалятимуть протягом 30 днів.

Консультант із соціальних мереж Метт Наварра розповів, що у деяких користувачів Instagram просить надати відеоселфі, на якому вони мають показати своє обличчя з різних ракурсів.

The Verge пише, що Instagram почав тестувати цю функцію минулого року, однак тестування призупинили через технічні проблеми.

Нагадаємо, соціальна мережа Facebook дала «галочку» — позначку верифікації — фан-сторінці «Elon Musk», яка видає себе за американського бізнесмена, засновника компанії SpaceX та генерального директора компанії Tesla Ілона Маска. Фан-сторінку Маска зі 153 тисячами підписників Facebook підтвердив як офіційний профіль, що представляє Tesla Technoking, хоча адміністратори писали, що сторінка не справжня. Натомість Instagram заблокував свого голову Адама Моссері через фейкову новину про його смерть.

Фото: Matt Navarra / Тwitter

ms.detector.media