ms.detector.media
MediaSapiens
15.11.2021 17:39
Обов'язкова вакцинація, ДТП у Харкові та відставка Разумкова — головні події для українців в жовтні
Обов'язкова вакцинація, ДТП у Харкові та відставка Разумкова — головні події для українців в жовтні
Найменше українців згадали про вибори в Грузії, газову кризу в Молдові, матчі збірної України з футболу та візит міністра оборони США Ллойда Остіна в Україну.

В жовтні 2021 року топовими темами для повнолітніх (старших за 18 років) українців стали обов’язкова вакцинація від COVID-19, смертельна ДТП у Харкові за участі підлітка та відставка спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Про це свідчать дані дослідження компанії Gradus Research, яка порівняла медійне охоплення за темами та їхній резонанс серед українців.

Згідно з цим дослідженням, широке охоплення на телеканалах та в онлайн-виданнях у жовтні мали «Північний потік-2», смерть депутата Антона Полякова, відставка Дмитра Разумкова, менше — офшорний скандал за участі президента Володимира Зеленського та смерть кінооператорки Галини Гатчинс від пострілу американського актора Алека Болдуїна під час зйомок вестерну «Іржа».

Натомість опитування свідчить, що широке охоплення теми в медіа не гарантує цікавість авдиторії до цих подій. Попри те, що про «Північний потік-2» багато говорили в ЗМІ, лише 23% з опитуваних пам’ятали про ці новини, про смерть Полякова — 19%. Однак новини про смерть Галини Гатчинс пам’ятали 34% опитаних, а про офшорний скандал — 31%.

Найменше українців згадали про вибори в Грузії (7%), газову кризу в Молдові (9%), матчі збірної України з футболу (9%) та візит міністра оборони США Ллойда Остіна в Україну (9%).  

У межах аналізу Corestone Group відібрало топтеми за медійними охопленнями в жовтні 2021 року. Цей перелік тем взяли за основу опитування. Саме опитування провела дослідницька компанія Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку Gradus. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців більше 50 тисяч у віці 18-60 років  за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення поля: 3 листопада. Розмір вибірки: 1000 респондентів.

ms.detector.media