ms.detector.media
14.11.2021 19:35
«Ось так зараз виглядає Tinder, якщо ти дівчина з Гродно». Історія одного вірусного твіту про польських військових на кордоні з Білоруссю
«Ось так зараз виглядає Tinder, якщо ти дівчина з Гродно». Історія одного вірусного твіту про польських військових на кордоні з Білоруссю
У суботу користувачка твіттеру, яка забажала залишитись анонімною, опублікувала твіт із фотографіями чоловічих профілів із тіндеру. Це були польські військовослужбовці, яких зараз перекинули на білорусько-польський кордон через гуманітарну кризу.

Твіт вона опублікувала з коментарем «Ось так зараз виглядає Tinder, якщо ти дівчина в Гродно. Це не жарт». І твіт за вихідні завірусився: на вечір неділі він зібрав близько 1500 лайків та понад 200 ретівтів. 

вот так сейчас выглядит тиндер, если ты девушка в Гродно. это не прикол pic.twitter.com/jJ2i811qcD

— anja (@tens_) November 13, 2021

Користувачка соцмережі, яка опублікувала твіт, розповіла, що скріни їй надіслала її подруга з Мінська, яка часто сиділа в тіндері, але цими днями опинилася в Гродно, прикордонному білоруському місті, яке знаходиться неподалік епіцентру гуманітарної кризи.

Подруга, яка любила сидіти в тіндері, й в Гродно вирішила подивитись, що їй запропонують алгоритми застосунку. Її повеселила «колекція», зібрана в суботу, й вона вирішила скинути її своїй подрузі, яка й опублікувала твіт з фотографіями.

«Мені це здалось кумедним. Навіть зараз, коли довкола стільки проблем, люди все одно думають про земне… З її дозволу я опублікувала фото й не думала, що твіт спровокує такий ажіотаж», – розповіла авторка твіту.  

Вона очікувала не більше 50 лайків від знайомих, тому полінувалась заблюрити обличчя на фотографіях. Хоча, з іншого боку, це відкрита інформація, каже вона, й будь-хто може їх знайти й побачити. 

На твіт звернули увагу саме поляки, зауважує користувачка. Мовляв, їх образило, що їхня армія ось так розважається замість того, щоб серйозно виконувати свою роботу. Інша частина коментаторів звернула увагу, що на службі заборонено використовувати трекінгові застосунки, оскільки це видає протилежній стороні місцеперебування військових сил. 

«Що ж, у такому випадку мій твіт випадково допоміг виявити польській армії слабкі місця. Хоча білоруська пропаганда вже помітила вірусність твіту та використовувала його у своїх цілях у телеграм-каналах. Не здивуюсь, якщо й у новини потрапить», – розповіла вона.

Але що її справді хвилює – аби не влетіло солдатам на фотографіях. Користувачка не могла уявити масштаб вірусності твіту, а якби знала, що так буде, то заблюрила б і обличчя, й імена хлопців.

«Але як можна засуджувати їх, я не розумію. Адже відправляти молодих хлопців (20-26 років) кудись у надії, що їм цікава лише служба… Мабуть, це надто самовпевнено», – дивується користувачка.

На її думку, здебільшого реагували іноземці. Вона бачила репости не лише з Польщі, а й з Франції, Туреччини, Японії, Фінляндії. Якихось яскравих коментарів від самих білорусів вона не помітила. І додала, що не до кінця розуміє, чому люди так активно зреагували на її твіт.

«Начебто вони уявляли, що у них в армії служать люди без лібідо та реального життя», – додала вона.

Нагадаємо, що посольство Іраку в Росії оголосило евакуацію своїх громадян та громадянок, які хочуть повернутися з Білорусі додому. Для потрапляння в список на евакуацію іракців просять зв’язатися з консульством через Whatsapp чи електронну пошту. 

Фото: Flickr

ms.detector.media