ms.detector.media
MediaSapiens
12.11.2021 12:59
«Вікіпедія» проведе Конкурс наукових зображень
«Вікіпедія» проведе Конкурс наукових зображень
Цьогоріч конкурсанти змагатимуться у п’яти номінаціях: «Люди в науці», «Мікроскопія», «Живі організми», «Нефотографічні зображення», «Загальна категорія».

Онлайн-енциклопедія «Вікіпедія» з 15 листопада до 15 грудня 2021 року проведе Конкурс наукових зображень, приурочений до Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку.

Конкурс має на меті популяризувати наукові знання. «Чимало статей про наукові явища у "Вікіпедії" досі не проілюстровані. Ми проводимо Конкурс наукових зображень кожного року, щоб залучити волонтерів-науковців до наповнення енциклопедії якісними фотографіями на наукову тематику», — розповіла членкиня правління ГО «Вікімедіа Україна» Наталія Ластовець.

Для участі в конкурсі всі охочі мають завантажити фотографії, що документують світ науки. Цьогоріч конкурсанти змагатимуться у п’яти номінаціях: «Люди в науці», «Мікроскопія», «Живі організми», «Нефотографічні зображення», «Загальна категорія».

«Роботи оцінюватиме журі, до складу якого входять спеціалісти із різних галузей знань. У кожній номінації буде визначено трьох переможців. Усі вони отримають дипломи та подарункові сертифікати інтернет-магазинів на вибір. Також переможці позмагаються за призи у міжнародному конкурсі», — йдеться в повідомленні.

Конкурс наукових зображень (Wiki Science Competition) уперше провели 2011 року в Естонії. В Україні змагання вперше пройшло в 2015 році у межах загальноєвропейської акції.

Нагадаємо, в до 24 листопада проходить марафон із поліпшення статей в українській «Вікіпедії» про видатних жінок — «Це зробила вона».

Фото: «Вікімедіа Україна»

ms.detector.media