ms.detector.media
08.11.2021 21:28
США звинуватили затриманого у Польщі українця Васинського у кіберзлочинах. Його пов’язують з хакерською групою REvil
США звинуватили затриманого у Польщі українця Васинського у кіберзлочинах. Його пов’язують з хакерською групою REvil
За даними ЗМІ, Васинського затримали у Польщі, де він чекає на екстрадицію у США.

22-річного українця Ярослава Васинського та 28-річного росіянина Євгена Поляніна звинувачують у кіберзлочинах, пов'язаних із програмами-вимагачами. Їх внесли до списків санкцій США. Про це повідомив Мінфін країни та пише CNN.

Згідно з заявою американської влади, Васинський та Полянін є членами хакерського угрупування REvil, яке пов’язують з Кремлем. Вони причетні щонайменше до дев'яти атак на компанії США, в результаті яких отримали понад $200 мільйонів. 

Їх також підозрюють у зламі 1500 підприємств через Kaseya – американського виробника корпоративного програмного забезпечення.

За даними CNN, Васинського затримали в Польщі та звинуватили за 11 пунктами. Він чекає на екстрадицію в США. Полянін все ще залишається на волі.

Влада Румунії заявила про затримання ще двох членів REvil, пов'язаних з атакою на Kaseya. Вони заробили близько $580 тисяч. Про це пише WSJ.

Нагадаємо, що німецька поліція викрила особу хакера, який є учасником пов’язаної з Кремлем хакерської групи REvil. Правоохоронці не розкривають його імені, але пильно стежать за його переміщенням.

Фото: Securitylab

ms.detector.media