ms.detector.media
MediaSapiens
04.11.2021 10:30
Google посилює захист облікових записів. Що зміниться
Google посилює захист облікових записів. Що зміниться
Користувачі не зможуть зайти до своїх акаунтів лише за допомогою пароля.

Google з 9 листопада посилює захист облікових записів та особистих даних користувачів — компанія запровадить двоетапну перевірку (двофакторну автентифікацію) при вході до облікових записів. Про це повідомляє Gizmochina.

«Якщо (параметр) налаштований, користувач отримуватиме SMS або електронний лист з одноразовим паролем щоразу під час входу в обліковий запис Google, щоб підтвердити свою особу. Цей процес дає додатковий рівень безпеки для захисту особистих даних. Крадіжка паролів — найбільш поширений спосіб злому облікових записів, і 2FA захищатиме від цього», — йдеться в повідомленні.

Google уже розсилає листи та підказки про включення двоетапної автентифікації, зазначаючи, що її буде активовано автоматично 9 листопада.

«Після введення пароля вам потрібно буде виконати другий крок телефоном. Тримайте телефон під рукою під час входу до системи. Двоетапну автентифікацію буде автоматично активовано 9 листопада», — йдеться в підказці.

Нагадаємо, у травні 2021 року стало відомо, що компанія Google вводить оновлення, згідно з яким користувачам доведеться використовувати двофакторну автентифікацію під час входу в облікові записи. 

Фото: Gizmochina, Pixabay

ms.detector.media