ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
03.11.2021 15:38
У токшоу «1+1» влаштували «побиття» антивакцинатору Мілютіну, але не спростовували його слова — моніторинг
У токшоу «1+1» влаштували «побиття» антивакцинатору Мілютіну, але не спростовували його слова — моніторинг
Захар Мілютін в ефірі «Права на владу» вільно маніпулював, а відповіді на його маніпуляції були переважно емоційними.

Команда токшоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» запросила в ефір антивакцинатора Захара Мілютина й дала йому змогу озвучувати неправдиву та маніпулятивну інформацію. Відповіддю на його слова були переважно емоційні репліки — до прикладу, погляди антивакцинаторів порівнювали з «гнійником». Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 25—29 жовтня 2021 року.

Проти запрошення в ефір відкритого антивакцинатора Захара Мілютіна виступило чимало гостей. Ведуча Наталія Мосейчук виправдовувала це рішення тим, що людей із такими поглядами в Україні багато. Проте згодом її ставлення помітно радикалізувалося: модераторка називала Мілютіна свідченням того, «яким мороком живе половина країни», а його думки — «гнійником, який треба видавлювати».

Протягом ефіру Мілютін апелював фактично до однієї тези: нібито більшої кількості смертей від коронавірусу саме серед вакцинованих людей у Великій Британії. Ведуча намагалась «перебити» слова гостя статистикою за довший період, яку той відкидав; лікарі на зв’язку апелювали до свого емпіричного досвіду та озвучували статистику смертей від коронавірусної хвороби в Україні; секретар РНБО Олексій Данілов казав що Мілютін не є спеціалістом. Але ніхто в ефірі так і не пояснив, чому статистика, яку великим планом показали у прямому ефірі, є маніпулятивною та вирваною із контексту.

Поведінка Мілютіна дратувала гостей: підприємець і політик Олексій Давиденко назвав його «моральним уродом»; нардеп Михайло Радуцький погрожував винести зі студії, якщо той не замовкне; лікарі на прямому зв’язку називали слова Мілютіна «повною дурницею» та «чушнею».

 

За годину до кінця ефіру коментатор хотів демонстративно залишити студію, але послизнувся та впав. Втім, його тези так і залишились не спростованими. Більше про маніпуляції та тенденції у токшоу минулого тижня читайте в огляді Андрія Любарця.

На фото Захар Мілютин/ стопкадр 

ms.detector.media