ms.detector.media
MediaSapiens
01.11.2021 17:35
WhatsApp припинив працювати на деяких старих смартфонах
WhatsApp припинив працювати на деяких старих смартфонах
Історію бесід не можна автоматично перенести на новий пристрій. Але у WhatsApp розповіли, як її зберегти.

Месенджер WhatsApp з 1 листопада припинив працювати на пристроях із застарілими операційними системами — Android 4.0, iOS 9 і старших.

Користувачі таких пристроїв більше не зможуть отримувати повідомлення, зображення та відео. Їм пропонують завантажити додаток WhatsApp на пристрій, який підтримує Android 4.1 і, iOS 10, KaiOS 2.5.0 та новіші версії, і зареєструвати свій номер телефону.

Водночас історію бесід не можна перенести з однієї платформи на іншу — можна лише експортувати й надіслати електронною поштою.

Нагадаємо, найпопулярніший месенджер у світі WhatsApp, число користувачів якого в жовтні 2020-го сягнуло двох мільярдів, на початку січня заявив про оновлення політики конфіденційності та умови надання послуг. Якщо користувач не згоден з новими правилами, він міг втратити доступ до месенджера з 8 лютого. Правило, по суті, єдине: зголоситися на те, щоб WhatsApp надавав дані своїх користувачів Facebook.

Зміни спричинили хвилю незадоволення, а месенджери-конкуренти Signal і Telegram заявили про збільшення кількості користувачів через відмову користувачів від WhatsApp. У січні 2021 року месенджер WhatsApp відтермінував оновлення правил конфіденційності. ЗМІ наприкінці серпня повідомили, що WhatsApp дозволить користувачам не приймати оновлені правила конфіденційності. Передбачається, що вони будуть стосуватися лише офіційно зареєстрованих бізнес-акаунтів.

Фото: unsplash

ms.detector.media