ms.detector.media
Марина Довженко
28.10.2021 17:29
«Темникгейт»: «Україна 24» приділила найбільше уваги конфлікту Офісу президента й Суспільного
«Темникгейт»: «Україна 24» приділила найбільше уваги конфлікту Офісу президента й Суспільного

В ефірі «Токшоу №1» на «Україна 24» конфлікт монобільшості з редакцією токшоу «Зворотній відлік» на Суспільному назвали «темникгейт» та пролунала думка, що його могли спричинити технологічні недопрацювання людей, які відповідають в партії за піар. Про це йдеться в моніторингу токшоу за 19—22 жовтня 2021 року.

Таку тезу озвучив журналіст Сергій Щербина, який повідомив, що не схильний розглядати ситуацію як прояв цензури з боку влади.

Втім, звучала і інша точка зору. Опозиціонери, які є і були власниками медіа, Євгеній Мураєв і Микола Княжицький, звинуватили владу у диктатурі і боротьбі зі свободою слова. Мураєв стверджував, що переписав канал на творчий колектив через тиск, а Княжицький скаржився на те, що власнику телеканалу «Еспресо» «регулярно пропонують його віддати владі і тоді все у нього буде в порядку». Пригадали в ефірі і зізнання Савіка Шустера про те, що його програму можуть закрити.

Мураєв звинувачував президента Зеленського у тому, що він «підминає під себе медіа для того, щоб перебратися на другий тур» і запам'ятався обіцянкою пізніше «обеспечить реальные сроки» членам монобільшості.

Також про свободу слова говорили в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на «Україні» 22 жовтня. 

ms.detector.media