ms.detector.media
MediaSapiens
01.11.2021 15:24
«Вакцин не вистачає», «всесвітня змова» та «часникова вода». Ткаченко назвав топ-6 фейків про вакцинацію від COVID-19
«Вакцин не вистачає», «всесвітня змова» та «часникова вода». Ткаченко назвав топ-6 фейків про вакцинацію від COVID-19
Міністр нагадав, що в Україні від COVID-19 померло 68 тисяч людей.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав шість, за його словами, найпоширеніших фейків про вакцинацію від коронавірусної хвороби.

Міністр зазначив, що в європейських країнах, де вакциновано 60-70% населення, кількість смертей в рази менша, ніж в Україні. Натомість в Україні, за його словами, 96% із госпіталізованих з COVID-19, які перебувають у тяжкому стані, невакциновані.

Найпоширенішими фейками серед антивакцинаторів міністр назвав: «Ефективність вакцини не доведено»; «Незрозумілі наслідки. Краще подивимося, що буде з вакцинованими, і потім самі довакцинуємось»; «Вакцини загрожують здоров’ю та життю, вони неперевірені, Ковішилд – небезпечний»; «Україна не може захистити своїх людей від епідемії, вакцин не вистачає»; «Коронавірус – це всесвітня змова»; «Коронавірус можна вилікувати "часниковою водою", тому що її винайшли ташкентські медики».

«Україна може захистити своїх людей. Вакцин вистачає. Проблема в тому, що саме завдяки російській риториці, яку підігрівають антивакцинатори, українці не хочуть щеплюватися. І черги на пункти вакцинації в Україні виникли не від усвідомлення небезпеки, а від прямих заборон уряду з метою непоширення пандемії», — додав він та нагадав, що в Україні від COVID-19 померло 68 тисяч людей.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував блокувати в соціальних мережах користувачів, які поширюють фейки та дезінформацію про вакцини проти COVID-19.

Фото:  МКІП

ms.detector.media