ms.detector.media
31.10.2021 12:23
Поліція випадково затримала українця, який через телеграм придбав підроблені COVID-сертифікати
Поліція випадково затримала українця, який через телеграм придбав підроблені COVID-сертифікати
Кожен «документ» коштував 1000 гривень.

29 жовтня рівненська поліція приїхала на виклик, який стосувався домашнього насилля. На вулиці Пушкіна правоохоронці помітили неправильно припаркований автомобіль. Вони вирішили вказати водієві, який виявився 18-річним молодиком, на порушення, але помітили, що він та пасажири «нервували». 

В ході поверхневої перевірки на підставі ст. 34 закону «Про Національну поліцію» правоохоронці виявили сертифікати про щеплення від COVID-19, однак QR-код на документах не зчитувався. 

Викликана на місце події слідчо-оперативна група вилучила 13 підроблених сертифікатів. Водій пояснив, що замовив підробки для себе та друзів через телеграм. Кожен коштує 1000 гривень. Зараз правоохоронці намагаються встановити точний портал продажу псевдосертифікатів та IP-адрес.

18-річному жителю обласного центру за використання завідомо підроблених документів загрожує до двох років обмеження волі.

Нагадаємо, що екснардепці Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозри через підроблені COVID-сертифікати, з яким вони намагались потрапити в Україну.

Фото: поліція

ms.detector.media